Wat te doen in Thailand – De leukste activiteiten

Nog geen idee wat te doen in Thailand? Mooi, want op deze pagina vind je informatie over de leukste activiteiten en excursies die je reis onvergetelijk maken.

Activiteiten

Activiteiten

Hieronder vind je een hoop suggesties voor dingen die je echt moet zien en doen in Thailand. Wil je informatie over waar je mooi kunt duiken? We hebben het. Wil je de geschiedenis leren van een bepaalde tempel? We hebben het. 

Veel plezier.

Top 10 wat te doen in Thailand

Er is zoveel leuks om te doen in Thailand en keuzestress ligt daarom ook op de loer. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder een top 10 samengesteld. Ideaal voor als je het land voor de eerste keer bezoekt.

1. Doe een jungletrekking

Een van de leukste dingen om te doen in Thailand is een jungle trekking. Populaire plekken voor fantastische trekking tochten in Noord Thailand zijn Chiang Mai en Chiang Rai maar overweeg ook eens verder buiten de gebaande paden te gaan tijdens een tocht door ongerept Umphang.

Maar niet alleen in het noorden kun je de jungle in. In het zuiden kun je namelijk ook fantastische jungletrekking tochten maken in het Khao Sok National Park.

2. Doe een street food tour per tuk tuk

Hoofdstad Bangkok is een genot voor de zintuigen en wat nu beter dan de stad verkennen in de avond. Tegen zondondergang komen er nog meer kraampjes op straat die de meest bijzonder gerechten verkopen. Tijd dus om nieuwe dingen te proberen.

3. Ga varen over Cheow Lan Lake en de Sok Rivier

Dit mag je niet missen. Een boottocht over het aangelegde Cheow Lan Lake is er een voor op je bucketlist. En wil je ook zelf wat gaan peddelen dan kun je dat perfect doen op de nabijgelegen Sok Rivier. Daar ga je op en kajak door een magistraal landschap van jungle met een achtergrond van karst gebergte.

4. Stap op de fiets

Wij Nederlanders houden van fietsen, zelfs op vakantie. En laat dat nu juist in Thailand een van de leukste dingen om te doen zijn. Spring op de fiets en verken bijzondere plekken van Bangkok of wees nog actiever en ga op een lange fietstocht door de Gouden Driehoek.

5. Bezoek een olifanten opvangcentrum

Gelukkig is er steeds meer bewustzijn dat het niet goed is voor olifanten om mensen op de rug te dragen. In Thailand vind je dan ook steeds meer opvangcentra waar olifanten uit de ritjes sector opgevangen en verzorgd worden. Jij als toerist kunt de goede zaak ondersteunen met een bezoek aan zo’n goed gerund opvangcentrum.

6. Ga eilandhoppen

Met zoveel eilanden kun je als je wilt gemakkelijk twee weken lang gaan eilandhoppen. Blijf een paar dagen op een eiland en vaar daarna weer door naar het volgende paradijsje. Zon, strand, duiken en snorkelen. Heerlijk ontspannen!

7. Bezoek bijzondere markten

De kleurrijke markten van Thailand zijn altijd uitnodigend om overheen te slenteren. Maar wist je dat er ook drijvende markten zijn waar de verkopers hun waar uitstallen op boten. Jij kunt hier doorheen varen en genieten van het schouwspel. Of wat te denken van een markt op een treinspoor? Ook dat is mogelijk.

8. Leer de fijne kneepjes tijdens een kookworkshop

De Thaise keuken is van wereldklasse. Wat een heerlijke gerechten maar wat lijkt het ook moeilijk om te bereiden. Welnu, je kunt tijdens je reis alle fijne kneepjes van het Thais koken onder de knie krijgen door meer te doen met een kookworkshop.

9. Bezoek bijzondere historische plekken

Van het schitterende koninklijk paleis in Bangkok tot eeuwenoude tempel ruïnes in Ayutthaya en Sukhothai. Je raakt in Thailand niet uitgekeken op alle bijzondere historische plekken. Kijk wel uit dat je niet ‘’tempelmoe’’ wordt.

10. Zwem in de mooiste watervallen van het land

In de jungles van Thailand liggen de meest bijzondere watervallen. Ga jij zwemmen in de Erawan watervallen of sta je aan de voet van de Thi Lor Su waterval van het gekletter te genieten? Vergeet dus zeker je zwemkleding niet.

De beste tips en inspiratie in je mailbox

Unieke tips en bonussen die niet op de website staan. Schrijf je in voor de Verrassend Thailand Nieuwsbrief