Erawan watervallen en National Park

In het westen van Thailand in de Kanchanaburi provincie ligt het Erawan National Park. De trekpleister van dit mooie natuurgebied zijn de Erawan watervallen bestaande uit 7 lagen die uitkomen in diepgroene poelen waar je heerlijk kunt zwemmen. 

Het prachtig gekleurde water, de vissen, rotsen en de jungle maken deze watervallen een absoluut plaatje.

En gezien de korte afstand van de hoofdstad en de andere bezienswaardigheden in deze regio is een bezoek dan ook zeker de moeite waard. 

Erawan National Park

Erawan National Park ligt op 65km van Kanchanaburi en heeft een oppervlakte van 550 vierkante kilometer. De meeste bezoekers komen hier alleen voor de watervallen maar in het park kun je ook enkele grotten bezoeken. 

De meest bijzondere grot is Tham Phra That, 12km te noordwesten van de ingang. Er staan park rangers te wachten bij de ingang om met je mee de grot in te gaan. Dit is alleen toegestaan onder begeleiding. De klim naar de prachtige holle ruimte neemt zo’n 30 minuten in beslag. 

Verder biedt het park mogelijkheden voor langere trekkingtochten naar de top van Khao Nom Nang. Reizigers die meerdere dagen uittrekken voor deze regio trekken vaak nog verder naar het westen richting Sai Yok National Park. 

Het park is vernoemd naar Erawan, de driekoppige olifant uit de Hindoe mythologie.De bovenste laag van de Erawan watervallen zou op deze olifant moeten lijken. 

Laag 7

Het zevende niveau van de waterval in het national park.

In Erawan National Park leven nog steeds wilde olifanten, tijgers gibbons en andere bijzondere dieren. De kans dat je ze ziet is echter nihil. 

De entree tot het national park bedraagt 300 baht voor volwassenen en 200 baht voor kinderen.

De Erawan watervallen

De Erawan watervallen bestaat uit 7 lagen en is zo’n 1500 meter lang. Het is een prachtige waterval en dat betekent dan ook drukbezocht. 

De wandeling door het bos naar de bovenste laag van de watervallen is een uitdaging en hoe hoger je gaat hoe meer mensen afhaken. Reken op minimaal een uur stevig doorlopen. Het is aan te raden om in ieder geval sportschoenen met enig profiel te dragen. 

Wandelen langs de Erawan waterval

Het wandelpad is goed begaanbaar.

De wandeling tot de derde laag is voor iedereen goed te doen. Wil je drukte wat vermijden zorg dan dat je bij opening van de waterval gelijk begint met lopen en vermijd het weekend als dat kan. 

laag 3 van de Erawan waterval

De derde laag van de waterval.

Zwemmen

Elke laag van de Erawan watervallen komt uit in een prachtige natuurlijke poel. Het smaragdgroene water ziet er prachtig uit en het is er heerlijk zwemmen. Zwem je in één van de rustiger poelen dan zie je ook grote hoeveelheden vissen. 

Let wel een beetje op je spullen want er zijn meldingen gemaakt van apen die er vandoor gaan met de spullen van argeloze toeristen. Het meenemen van eten hoger dan de tweede laag is dan ook verboden. 

Zwemmen in de poelen van de Erawan waterval

De wandeling door het bos

Je kunt zonder gids tot aan de zevende laag van de Erawan waterval komen. De route staat goed aangegeven en zolang je redelijk fit bent is het goed te doen. 

Wil je er een meer uitdagende jungle trekking van maken doe dan de Khao Hin Lan Pee Trail. Je kunt hiervoor bij de ingang een ranger inhuren die je begeleid tijdens deze tocht. De ranger neemt je mee op een uitdagende tocht door het bos waarbij je de menigte vermijd. Je komt dan uiteindelijk uit bij de vijfde laag van de waterval. 

Hoe je er komt

Het is niet aan te raden om de Erawan watervallen als dagtrip vanuit Bangkok te bezoeken. Combineer je bezoek met Kanchanaburi, een bijzondere plaats waar je veel over het oorlogsverleden kunt leren. 

Vanuit Kanchanaburi gaan tussen 8.00 en 17.00 elk uur bussen naar de ingang van het national park . Dit is de goedkoopste manier om er te komen. Het park gaat om 8.00 open dus wil je de drukte vermijden dan zul je eigen vervoer moeten regelen zodat je gelijk bij opening de watervallen kunt bezoeken. 

Het is ook mogelijk om te overnachten in het park. Er zijn verschillende homestays, bungalows en plekken om te kamperen. 

Beste reistijd

De Erawan watervallen zijn het hele jaar door prima te bezoeken. Uiteraard heb je tijdens en net na het regenseizoen meer water maar dit is minder belangrijk dan bij andere watervallen in Thailand. De poelen waar je kunt zwemmen zijn het hele jaar door gevuld.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!