Fietsen in Bangkok – Bekijk de stad van een hele andere kant

De aankomst in de hoofdstad van Thailand kan nogal een cultuurschok teweegbrengen. Tijd om die snel aan de kant te schuiven en deze metropool van een hele bijzondere kant te bekijken.

Een fietstocht is namelijk een van de leukste dingen om te doen in Bangkok. Rijd door oude wijken van Chinatown en Thonburi en waan je even een heuse tijdreiziger. Je ziet een deel van de stad die voor de gemiddelde toerist verborgen blijft.

Benieuwd wat je kunt verwachten? Lees snel verder want alles wat je moet weten over fietsen in Bangkok vind je hier.

De eerste dagen gelijk goed geregeld

Boek onze zachte landing in Bangkok tour. Een driedaags startpakket met airport pick up, comfortabel hotel en twee hele leuke tours.

Interessante fietsroutes

Als je op de fiets springt in deze megastad dan wil je natuurlijk een mooie route afleggen. Hieronder zetten we de leukste plekken om doorheen te fietsen op een rijtje.

Het is aan te raden om met een tour mee te gaan. De meeste operators combineren Chinatown en Thonburi met elkaar en dat is met afstand de leukste route om af te leggen.

Doe-het-zelvers gaan naar Bang Kachao maar daarover later meer.

Chinatown

Als je gaat fietsen in Bangkok dan mag Chinatown uiteraard niet ontbreken. De oude handelswijk is een traktatie voor de zintuigen met alle bijzondere geuren en kleuren die je tegemoetkomen in de nauwe steegjes. Martkten, tempels en Chinese handelshuizen. Een niet te missen gebied van de stad en extra leuk om doorheen te fietsen in plaats van lopen.

Chinatown

De altijd levendige straten van Chinatown prikkelen de zintuigen.

De geuren van lekker eten komen je overal tegemoet.

Thonburi

Thonburi is een super interessant gebied ten westen van de Chao Phraya rivier. Het is een wirwar van nauwe straatjes vol traditionele winkels en lokale eetgelegenheden, mooie oude teakhuizen en markten.

Fietsen door Thonburi laat je het Bangkok zien van voor de moderne wolkenkrabbers, skytrain en mega shopping centers. Het voelt meer aan als een dorp. Het gebied is ook een mengelmoes van culturen en geloven. Zo vind je er Boeddhistische tempels, katholieke kerken en moskeeën.

Thonburi

Dit is de Santa Cruz kerk in Thonburi. Een stop hier is de moeite waard. Maak ook zeker een wandeling door de aansluitende steegjes. 

Fietsen door dit gebied doe je het beste met een gids. Zij kennen de buurt als hun broekzak en brengen je naar de bijzondere plekken.

Bang Kachao - Goed voor doe-het-zelf fietstours

Aan de westkant van de Chao Phraya Rivier ligt het eiland Bang Kachao, ook wel de groene long genoemd. Dit aangelegde shiereiland is 16km2 groot en bestaat voornamelijk uit groen. Een leuke plek om te drukte van de stad te ontsnappen.

Door het gebied loopt een groot netwerk aan fietspaden en je kunt ter plekke een fiets huren. Ga naar dit gebied als je een stuk wilt fietsen maar geen zin hebt om met een georganiseerde tour te gaan.

Fietsen in de groene long van Bangkok

Bang Kachao wordt ook wel de ''groene long'' genoemd.

Er zijn twee manieren om er te komen. Je kunt er over de weg komen met een taxi maar leuker is om vanuit de oostelijke oever met de boot de oversteek te maken.

Ga naar de Khlong Toei Pier of Bagna Pier. Daar gaan om de haverklap boten die de oversteek maken. Je bent in 5 minuten op Bang Kachao eiland. Bij aankomst heb je gelijk de mogelijkheid om fietsen te huren.

Met behulp van de kaart hieronder kun je een route uitstippelen. 

Kaart van Bang Kachao

Klik om te vergeroten. Bron:www.suansri-bangkachao.com

Met een tour of zelf op pad?

Fietsen door deze drukke stad doe je het beste met een gids. Het is de enige manier om op echt bijzondere plekken te komen en het oude stadsleven te ervaren. Wil je liever zelf wat regelen ga dan naar Bang Kachao en fiets daar een rondje. 

Meer leuke dingen om te doen in Thailand: https://verrassendthailand.nl/activiteiten/

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!