Jungle trekking in Thailand – Beste plekken en handige tips

Het diverse landschap van Thailand zal het hart van de natuurliefhebber sneller doen kloppen. 

Dichte jungle, in mist gehulde bergtoppen, dorpjes van bergvolkeren, meren en rivieren. 

En dit is maar een korte opsomming van wat je tijdens een trekking in Thailand allemaal tegenkomt. 

In dit artikel helpen we je bij het vinden van de beste plekken voor een prachtige trekking. 

Een activiteit die op ieders reisplan zou moeten staan.

Let’s hike….

Chiang Mai

De omgeving rond Chiang Mai is van oudsher één van de meest populaire trekking bestemmingen in Thailand. 

De enorme variëteit aan bezienswaardigheden, bijzondere dorpjes, bergen en jungle trekken al jaren enorme aantallen toeristen. 

De trekking tochten rond Chiang Mai zijn goed te doen voor beginners. Wel is het aan te raden om je tijd te nemen om een goede tour uit te zoeken. 

Je zal niet de eerste zijn die dacht een authentieke route te kiezen om vervolgens grotendeels langs een drukke snelweg door het bos te lopen. 

Mooie plekken om te gaan trekken zijn de Mae Sa Vallei en het gebied rond Chiang Dao. 

Chiang Dao

Het landschap van Chiang Dao. Deze plek ligt niet al te ver van Chiang Mai.

2 daagse trekking in Chiang Mai

Een prachtige trekking buiten de gebaande paden met privé gids en bijzondere overnachting bij een bergstam.

Doi Inthanon

In de omgeving van Chiang Mai vind je Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand met een hoogte van 2565 meter. 

De berg is onderdeel van het Doi Inthanon National Park en je kunt hier een 47km lange trekking maken naar de top van de berg. 

Tijdens je tocht naar de top kom je langs verschillende dorpen van Hmong en Karen minderheden. Ook is dit één van de weinige plekken in Thailand waar je terrasvormige rijstvelden kunt zien. 

Boerderij op Doi Inthanon

Een boerderij op de berg Doi Inthanon.

Mae Hong Son

De plaats Mae Hong Son is vaak onderdeel van een roadtrip die bekend staat als de Mae Hong Son Loop. 

Deze route brengt je langs prachtige valleien, bergen, Karen dorpjes in de jungle en fenomenale uitzichten. 

Sportievelingen kunnen stevige meerdaagse trekking tochten maken door dit gebied. Deze expedities beginnen vrijwel altijd in Chiang Mai. 

Wil je minder lang trekken kies dan voor een combinatie tour waarbij je ook een trekking maakt tijdens de Mae hong Son Loop. 

Trekken Mae hong Son

Het landschap van Pai, een populaire stop op de route door de Mae Hong Son provincie.

Chiang Rai 

Chiang Rai is de meest noordelijke provincie van Thailand en naast een bezoek aan de Gouden Driehoek kun je hier ook erg mooie trekking tochten maken. 

De bergachtige omgeving heeft de bezoeker veel te bieden. Zo leven hier nog steeds verschillende bergvolkeren en een kijkje in hun leven is zeer interessant. 

Je legt behoorlijke hoogteverschillen af tijdens een trekking in dit gebied en goede schoenen, warme kleding en een goede conditie zijn belangrijk. 

Khao Sok

Eén van de leukste plekken voor een trekking in Thailand is het Khao Sok National Park. 

Rond de oevers van het Cheow Lan Lake kun je prachtige wandelingen maken door het eeuwenoude regenwoud. 

En naast trekken kun je hier bijzondere dieren spotten, donkere grotten in duiken, verkoeling zoeken bij een waterval en heel tof overnachten in een drijvende bungalow op het grote meer. 

regenwoud Khao Sok

Tropisch regenwoud en karst gebergte. Dat is Khao Sok.

Umphang

Voor wie ver wilt reizen voor een unieke ervaring is een trekking in Umphang een uitstekende keuze. Het landschap is verbluffend mooi en je vind in deze regio de grootste waterval van Thailand. 

Het nadeel is dat niet iedereen deze bestemming handig in de reisroute kan opnemen. We zien deze bestemming dan ook vooral bezocht worden door reizigers die al meerdere keren in het land zijn geweest en iets nieuws willen ontdekken. 

Buiten de gebaande paden in Umphang.

Khao Yai national Park

Het Khao Yai National Park is een voor de hand liggende trekking bestemming voor wie moet puzzelen met de beschikbare tijd. Dit National Park ligt namelijk op een kleine 3 uur rijden van Bangkok. 

Het National Park is immens en je kunt hier verschillende tochten maken. Van makkelijke tochten tot meer uitdagende routes. 

Het bergachtige landschap, de jungle en watervallen zal menig toerist uitstekend bevallen. En de kans dat je hier olifanten in het wild ziet is vrij groot. 

olifanten in Khao Yai

Een olifantenkudde in Khao Yai National Park.

Voorbereiden op een jungle trekking in Thailand

Vooropgesteld, een jungle trekking in Thailand is goed te doen door vrijwel iedereen. Zoek de juiste lengte uit passend bij je reisgezelschap en je verwachtingen. 

De paden zijn goed begaanbaar en met degelijke sportschoenen zit je goed. Het meeslepen van zware wandelschoenen is niet voor iedereen weggelegd maar het extra profiel kan handig zijn vooral tijdens de regenperiode. 

Neem verder ook slippers mee tijdens de trekking. Als je dan ergens stopt dan kun je de voeten even de nodige lucht geven. 

Zorg verder voor comfortabele en lichte kleding die snel droogt. Neem ook een warme trui mee en zorg voor een poncho of een regenjack.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!