Phang Nga Bay – Een boottocht door het paradijs

Phang Nga Bay is een prachtig gebied in het zuiden van Thailand. Ontelbare kalkstenen rotsen rijzen op uit het kraakheldere water en vormen zo een indrukwekkend landschap. 

Een boottocht door de baai van Phang Nga is zeker aan te raden als je in de buurt bent. Je stopt op paradijselijke verlaten eilandjes, gaat kajakken door lagunes en grotten en je kunt er ook goed snorkelen en zwemmen. 

Tijd om de mooiste bezienswaardigheden voor je uit te zoeken.

Bezienswaardigheden in de baai van Phang Nga en de omgeving

Er is genoeg te zien en doen in Phang Nga Bay. 

Te beginnen met…

Het James Bond eiland

Het James Bond eiland is wereldberoemd geworden door de ‘’The man with the golden gun’’, een Bond film uit 1974. 

Dit fraaie eiland is een druk bezochte bestemming in de baai maar zeker een stop waard. 

James Bond eiland

Koh Panyee vissersdorp

Koh Panyee is een dorp dat bestaat uit houten huizen op palen en is gebouwd tegen een puntige rots. 

Een echte eyecatcher. 

De inwoners van het dorp leefden oorspronkelijk van de visserij maar door de komst van het toerisme zijn er nu ook veel eetgelegenheden in het dorp te vinden. 

Veel touroperators stoppen hier na een bezoek aan het James Bond eiland voor lunch. De inwoners zijn moslim en er is zelfs een moskee gebouwd in het dorp. 

Koh Panyee

Grotten en kalkstenen rotsen

Het bijzondere landschap van Phang Nga bay bestaat uit hoge kalkstenen rotsen die als een raket uit het water steken. 

Een toffe manier om dichter bij de rotsen te komen is in een kajak. 

Je kunt zo op verscholen plekjes komen waar de boten geen toegang toe hebben zoals verscholen strandjes en grotten. 

Boottocht door Phang Nga

Laem Haad

Laem Haad is één van de meest paradijselijke stranden die je ooit zult zien. Het ligt op de kop van Koh Yao Yai, een prachtig eiland waar je ook leuk kunt overnachten als je zou willen. 

Als je een georganiseerde boottocht boekt dan is de kans groot dat Laem Haad als stop op de planning staat. 

Laem Haad Beach

Koh Panak

Koh Panak is een smal eiland met een aantal fraaie grotten waar je doorheen kunt kajakken. Zo kom je ook uit in een verborgen lagune met mangroveplanten en vreemd gevormde rotsen. 

landschap Phang Nga

Kudu Yai

Kudu Yai is een klein eilandje met een prachtige baai. Deze smalle baai heeft een klein zandstrand en uitzicht op indrukwekkende rotsformaties. Het is ook een van de meest rustige plekken om te bezoeken in Phang Nga Bay.

Samet Nangshe Viewpoint

Op een kleine 30 minuten rijden vanaf het noorden van Phuket kun je één van de meest prachtige panorama’s over Phang Nga Bay bekijken. 

Ga naar de top van het Samet Nangshe viewpoint en laat je camera overuren draaien. Er is tegenwoordig ook een restaurant op de top waar je goed kunt eten en tegelijkertijd kunt wegdromen van het uitzicht.

Aan de voet van de heuvel is een parkeerplaats. Om de heuvel op te komen kun je vervolgens gebruik maken van de aanwezige pick up truck service. 

Samet Nangshe Viewpoint

Phang Nga Elephant park

Dit leuke olifanten park is goed te bezoeken als Phang Nga Town je uitvalsbasis is. De olifanten worden hier goed verzorgd dus geen olifantenritjes. Ze hebben verschillende programma’s waaruit je kunt kiezen waaronder een familieprogramma dat geschikt is voor jonge kinderen. 

Hoe je er komt

Gezien de ligging bezoeken de meeste toeristen Phang Nga Bay met een boottochtje vanaf Phuket. Op Phuket zijn verschillende aanbieders van prima tours door de baai. 

Een andere manier om dit fantastische gebied te verkennen is vanuit Phang Nga Town op het vasteland. Vanuit de haven maak je gemakkelijk afspraken met lokale vissers die je de mooiste plekjes kunnen laten zien.

Kaart

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

 1. Beste Thomas,
  Wij zijn van plan volgend jaar naar Thailand te gaan. Alleen is Thailand groot en hebben we geen idee welke plaatsen we nou moeten kiezen om het mooiste van Thailand te kunnen zien. We willen de jungle bezoeken, maar ook zeker een (aantal) bounty eiland(en). Zoiets als kajakken bij Phang nga bay lijkt ons ook fantastisch, die aparte rotsen in de zee.

  We willen graag begin juli vertrekken en dan minimaal 3 weken blijven. Hoe kom je dan uit met het regenseizoen? Welke eilanden moet je dan wel, en welke dan juist niet aandoen? Ivm een ruige zee (we willen namleijk ook erg graag snorkelen en duiken).
  Alvast hartelijk bedankt voor de informatie.

  1. Hallo Lara,

   Juli en augustus zijn op zich prima maanden voor een mooie rondreis ondanks dat het regenseizoen is. De meeste dagen zul je gewoon prachtig weer hebben. Phang Nga is goed te bezoeken en voor mooie jungle moet je zeker ook naar Khao Sok National Park. De beste omstandigheden op de eilanden vind je in de zuidoostelijke golf van Thailand. Koh Samui, Phnangan en Koh Tao bijvoorbeeld. Deze bestemmingen zijn goed te combineren.

   Zie ter inspiratie ook onze familiereis in 3 weken: https://verrassendthailand.nl/rondreis/familiereis/. Dat is een mooie route voor de zomervakantie.

   Groeten,
   Thomas

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!