Snorkelen in Thailand – Beste plekken vanaf de kant of met een tour

Je struikelt bijna over de mooie eilanden en stranden dus dan moet je ook fantastisch kunnen snorkelen in Thailand, toch?

Zeker.

De onderwaterwereld is divers en het hele jaar door prima te bewonderen met een snorkeltour. Maar je kunt in Thailand ook uitstekend op veel plekken zo direct vanaf het strand snorkelen.

In dit artikel zetten we de mooiste snorkelplekken op een rijtje. Een lastige klus want de keuze is eindeloos.

Mooiste snorkelplekken in Thailand

Je kunt in Thailand op zo’n beetje elke strandbestemming mooi snorkelen maar er zijn plekken waar het net weer even mooier is.

Te beginnen met.

Koh Tao

Koh Tao is een van de beste plekken om te duiken in Thailand maar ook voor snorkelaars is dit het paradijs op aarde.

Wat zo leuk is aan snorkelen rond Koh Tao is dat veel koraalriffen direct vanaf het strand te bereiken zijn. De beste plek op het eiland om vanaf de kant te snorkelen is Tanote Bay. Vlak voor dit strand steekt een grote rots uit het water. Rond deze rots vind je prachtig koraal en een grote diversiteit aan vissen.

Tanote Bay

Je ziet het koraal al liggen. Tanote Bay is een perfecte plek om vanaf de kant te snorkelen.

Een andere manier om fantastisch te snorkelen hier is door mee te gaan met een tour van een duikschool. Zo kom je op rustiger plekken verder van het eiland af.

Ang Thong National Marine Park

Het Ang Thong Marine Park is misschien wel de beste plek om te snorkelen in Thailand. Dit natuurpark bestaat uit 42 tropische eilanden en is goed te bereiken als onderdeel van een dag tour vanuit Koh Samui.

Koh Kood

Koh Kood is een van de mooiste eilanden van Thailand en een heerlijke plek om te snorkelen. Dag tours gaan vaak naar het kleine eilandje Koh Rang. Een gebied met prachtig koraal en een grote diversiteit aan onderwaterleven.

De beste plek om vanaf het strand te snorkelen is Bang Bao Bay.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi is ook een van de betere snorkelplekken in Thailand. Bekend van Maya Bay, het gebied wat momenteel is gesloten na jaren van overtoerisme. Wil je vanaf de kant snorkelen ga dan naar Long Beach en Nui Beach. Vraag locals naar de Shark Spot. Je kunt hier vanaf Long Beach heen zwemmen. Hier zie je regelmatig grote roggen, schildpadden en zwartpuntrifhaaien.

Snorkeltours gaan dagelijks naar plekken als Phi Phi Leh en Loh Samah. Prachtige lagunes die er echt heel paradijselijk uitzien. Een nadeel van Phi Phi is wel dat het enorm toeristisch is. Je kunt dit enigszins omzeilen door iets meer te spenderen voor een privé boot. Zo kun extra vroeg vertrekken.

Koh Lipe

Koh Lipe is een briljant eiland met een paar super snorkelspots. Ga naar Sunrise Beach waar je zo vanaf de kant naar het koraalrif kunt zwemmen. Ga vroeg zodat je de de zonsopkomst kunt bekijken. Vaak ben je een van de weinige op het strand rond die tijd.

Snorkelen vanaf Sunrise Beach

Het kirstalheldere water voor Sunrise Beach op Koh Lipe. De ideale plek om te snorkelen.

Koh Kradan

Vlakbij het eiland Koh Kradan ligt het Chao Mai Marine Park. De koraalriffen zijn van ongekende schoonheid en heeft nog niet geleden onder overtoerisme. Het strand op de zuidkant van het eiland is een plaatje en je duikt hier zo met je snorkelset het water in om te genieten van de onderwaterwereld.  Dit is een buiten de gebaande paden bestemming met weinig voorzieningen dus een verblijf hier is misschien net wat je zoekt of juist niet.

Extra Tips

Snorkelen in Thailand is niet gevaarlijk maar houd a.u.b. rekening met een aantal zaken.

Raak het koraal niet aan

Tijdens laagtij is het soms moeilijk in te schatten of je bijna de bodem aanraakt. Het koraal kan heel scherp zijn dus wees gewaarschuwd. Bovendien hebben wij bepaalde bacteriën op onze huid die schadelijk voor het koraal zijn. Op het koraal zitten ook vaak zee-egels en als deze je prikken dan ben je goed ziek.

Gebruik flippers

Als je met een tour meegaat dan kun je altijd gebruik maken van flippers. Deze zijn ideaal want ze maken het zwemmen veel minder intensief. Je kunt zo heerlijk drijven en met je voeten snel vaart maken als dat nodig is.

Kijk uit voor de zon

Je hebt het vaak niet door als je in het water ligt maar de zon is genadeloos. Doe een shirt aan of gebruik goede zonnebrandcrème zodat je niet als een kreeft terugkeert in de haven.

Lees nu ook: Wat te doen in Thailand - De leukste activiteiten

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!