Koh Wai

Koh Wai is een klein eilandje gelegen tussen het grote Koh Chang en het iets grotere Koh Mak. Dit kleine eiland is nog steeds een waar paradijs waar de tijd lijkt stil te staan. Er zijn toeristische voorzieningen maar er is bijvoorbeeld geen pinautomaat, supermarkt en elektriciteit. Er zijn zelfs geen wegen en dus ook geen verkeer.

Een verblijf op Koh Wai is dus niet voor iedereen weggelegd. Maar wil je even helemaal uitchecken van het dagelijks leven en genieten van prachtige stranden en mooie snorkelspots, dan kan Koh Wai een prima verblijf zijn voor een paar dagen.

Koh Wai heeft een oppervlakte van zo’n 9 vierkante kilometer en er zijn 5 plekken om te overnachten waarvan er maar 2 de hele dag elektriciteit opwekken met een generator. De mooiste stranden liggen aan de noordkant van het eiland. Langs deze stranden loopt een smal pad waarover je je kunt verplaatsen. Het binnenland bestaat uit tropisch regenwoud en de zuidkant van Koh Wai is vooral rotsachtig.

Koh Wai is ook een populaire plek voor dagjesmensen die vanuit Koh Chang hier naartoe komen om te snorkelen. Het kan dus op sommige momenten van de dag wel druk zijn.

Stranden op Koh Wai

Aan de noordkant van Koh Wai liggen een aantal prachtige stranden. Dit zijn echte paradijselijke plaatjes met wit zand, kraakhelder kalm water en wuivende palmen. Je kunt vanaf deze stranden zo met snorkel en al het water in want het is hier prima snorkelen.

Strand op Ko Wai

De stranden hebben niet allemaal een duidelijke naam dus je refereert het beste aan de hotels die er zitten als je de locatie wilt weten.

De boten van het vasteland en dagjesmensen uit Koh Chang komen aan op Ao Yai beach waar het Koh Wai Paradise Resort is gelegen.

De meest rustige plek is het strand aan de zuidkant waar het Koh Wai Beach Resort is gelegen. Er is een pad om er naartoe te lopen maar deze is lastig te vinden. De meeste mensen die aan dit strand verblijven, komen het resort niet uit.

Helder water om te snorkelen

Op dit eilandje kun je zo vanaf de kant het water in om te snorkelen.

Wat te doen op Koh Wai

Zoals je inmiddels begrijpt is er naast ontspannen in een hangmat, een beetje zwemmen en snorkelen en wat eten en drinken bij je accommodatie niet veel te doen op Koh Wai.

Wat je kunt doen is een stukje het binnenland in lopen. Er zijn een aantal paden en je kunt een rondje om het eiland maken.

Vervoer op het eiland

Misschien kun je proberen om een fiets van kokosnoten te maken maar verder vind je geen vervoersmiddelen op Koh Wai.

Overnachten op Koh Wai

Zoals gezegd zijn er slechts 5 accommodaties op Koh Wai. Verwacht niet te veel luxe ook niet van de twee resorts. De overige drie zijn simpele bungalows maar het onbewoond eiland gevoel maakt de matige accommodatie meer dan goed.

Onderstaand alle bungalows en resorts op Koh Wai.

  • Pakarang Resort
  • Koh Wai Beach Resort
  • Grand Mar Hut
  • Good Feeling
  • Koh Wai Paradise

Reis je tijdens het regenseizoen check dan even of ze open zijn want meestal gaan ze allemaal dicht tijdens deze periode.

Hoe je er komt

Kom je van het vasteland dan kun je een speedboot nemen die vertrekt vanaf de Laem Ngop Pier. De overtocht duurt maar een kleine 40 minuten. Het is ook mogelijk om een speedboot vanaf Koh Chang te nemen. Deze doet er 20 minuten over. Wil je van Koh Kood naar Koh Wai reizen dan moet je rekenen op 90 minuten in de speedboot. Tickets voor de overtocht vanaf het vasteland boek je makkelijk online. Kom je van een van de andere eilanden dan kun je gemakkelijk een ticket bij je accommodatie boeken of bij een lokaal reisbureautje. Voor meer informatie over de verschillende bestemmingen in het land bekijk hier de pagina met het complete overzicht.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!