Umphang

Umphang in Noord Thailand is een afgelegen district in de Tak provincie grenzend aan Myanmar. Het is een verbluffend mooi gebied met dicht regenwoud, prachtige bergen, authentieke dorpjes en spectaculaire watervallen.

Op de kaart lijkt Umphang in Centraal Thailand te liggen maar de bestemming is alleen via het noorden te bereiken via Highway 1090 ook wel bekend als de ‘’Death Highway’’. Deze snelweg loopt langs de grens en verbind Umphang met de plaats Mae Sot.

Umphang is ook zo’n bestemming waarvan je niet had gedacht dat ze nog in Thailand te vinden zijn. De enorme aantallen toeristen die het land elk jaar bezoeken hebben Umphang duidelijk nog niet op de radar.

Goed nieuws dus.

Tijd om wat verder in deze bestemming te duiken om te kijken wat er zoal te zien en doen is.

Een trekking door ongerept Umphang

Toegegeven, niet iedereen zal trek hebben in de lange reis hiernaartoe want je zult er aardig wat tijd voor uit moeten trekken. Ben je meer op een standaard reisroute dan zijn bestemmingen als Chiang Mai en Pai betere bestemmingen.

Heb je echter de tijd en wil je een unieke ervaring en het nog echt ongerepte Thailand zien? Ga dan trekken in Umphang. Het gebied is trouwens ook uitstekend om te raften over de rivier.

trekking tour Umphang

Voor een trekking moet je wel minimaal 3 dagen uittrekken want de afstanden die je aflegt zijn vrij groot. Je vaart altijd een stuk over de rivier en je bezoekt de indrukwekkende Thi Lor Su waterval. Ook trek je door dichte jungle en kun je dorpjes bezoeken van de Karen minderheid. Overnachtingen zijn in homestays en op kampeerplaatsen. Trekken in Umphang neemt je echt mee buiten de gebaande paden. Top!

Bezienswaardigheden in Umphang

Het beste bezoek je Umphang met een georganiseerde tour en deze stoppen meestal bij dezelfde bezienswaardigheden waaronder deze hieronder.

Ben je een avonturier dan kun je natuurlijk ook op eigen gelegenheid dit gebied in gaan. Een gehuurde scooter en een smartphone met Google Maps is alles wat je nodig hebt.

We raden aan om in ieder geval de onderstaande bezienswaardigheden op te nemen in je route.

Het Umphang Wildlife Sanctuary

Umphang Wildlife Sanctuary is een door UNESCO sinds 1989 beschermd natuurgebied. Het hele gebied waa Umphang Wildlife Sanctuary onderdeel van is is het grootste beschermde natuurgebied van Zuidoost-Azië en bied bescherming aan bijzondere vogels, planten en wilde dieren.

Umphang Wildlife Sanctuary

Ga varend door dit prachtige natuurgebied.

In de buurt vind je onder andere het Mae Wong National Park en het Thung Yai Naresuan Wildlife Sanctuary. Het enorme gebied wordt verder nog aangevuld met de verschillende Nationale Parken in de Kanchanaburi provincie.

Thi Lor Su waterval

Diep in het regenwoud vind je een van de mooiste watervallen van Thailand, Thi Lor Su. In de taal van de Karen minderheid betekent dit ‘’ de zwarte waterval’’. De waterval is erg moeilijk te bereiken tijdens het regenseizoen en zwemmen is gevaarlijk tijdens deze periode. In de droge periode klettert er nog steeds genoeg water naar beneden om mooie foto’s te maken en je kunt tijdens deze periode prima zwemmen in de verschillende natuurlijke poelen aan de voet van de waterval.

De Thi Lor Su Waterval in Umphang

Doi Hua Mod Viewpoint

Dit viewpoint is goed te bereiken vanuit het stadje en je gaat hier het beste heen als de zon ondergaat. Je hebt dan een prachtig uitzicht over het heuvellandschap en het levert prachtige foto’s op.

Overnachten

Er is een goed aanbod aan homestays en kleinschalige resorts. Je vindt de meeste aan de heuvels net buiten de stad. Umphang is een klein stadje waar verder niet veel te doen is maar waar het leuk is om rond te wandelen. De meeste huizen zijn nog steeds van hout op een paar moderne gebouwen na. De 7-eleven heeft wel een plekje gevonden. Dat dan weer wel.

Hoe je er komt

Als je Umphang wilt bezoeken zul je eerst naar Mae Sot moeten reizen. Vanuit deze stad neem je de enige weg mogelijk, highway 1090.

Beste reistijd

Umphang is het hele jaar door goed te bezoeken maar elk seizoen heeft zijn voor en nadelen. Het regenseizoen ( juni – oktober ) is het rustigste, de watervallen zijn op haar mooist maar je moet wel af en toe tegen een stevige regenbui kunnen. Ook is het noodzakelijk om je trip beter voor te bereiden met goed schoeisel en de juiste kleding. Veel paden zijn enorm modderig.

Het droge seizoen loopt van november tot mei en ziet de meeste toeristen. De enige weg naar de Thi Lor Su waterval is namelijk gesloten tijdens het regenseizoen en veel toeristen komen specifiek voor deze waterval. Je kunt tijdens de regentijd nog wel steeds trekken naar de waterval.

Reis door naar andere bestemmingen in Thailand: Lees verder voor een compleet overzicht.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!