5 dagen 4 nachten Mae Hong Son Loop Tour


Deze vijfdaagse Mae Hong Son Loop Tour is er één voor in de boeken. 

De mooiste berglandschappen van Thailand, bijzondere bergstammen, grotten, wandelingen en verblijf in prachtig gelegen resorts. 

Een heerlijk gevarieerd programma en één van de mooiste trips die je in het land kunt maken. 

Dag 1. Chiang Mai - Mae Chaem

In de ochtend worden jullie opgehaald voor een vijfdaagse tocht door één van de mooiste bergachtige gebieden van Thailand. 

De gids zal jullie uitgebreid vertellen over het programma en wat jullie allemaal gaan ervaren. Ondertussen rijden jullie richting de eerste stop. Na zo’n anderhalf uur rijden bereiken jullie Wat Sri Som Peg, een tempel op een berg. Vanaf hier hebben jullie een fantastisch uitzicht op de vallei en de bergen. 

Zorg dat je wandelschoenen aan hebt. Vanaf de top wandelen jullie bergafwaarts door het indrukwekkende landschap naar een mooie waterval. 

Na de lunch trekken jullie verder. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en gaat door een adembenemend mooi landschap. Jullie lopen langs een rivier met meerdere watervallen en komen uiteindelijk uit bij een dorpje van de Karen bergstam. In dit dorp produceren ze koffie en jullie rusten uiteindelijk uit met een lekker vers bakje koffie. 

Jullie overnachten in Mae Chaem, een prachtig dorpje in de bergen. 

Dag 2. Mae Chaem - Mae Hong Son

In de ochtend hebben jullie ruim de tijd om rustig te ontbijten. Hierna ridjen jullie richting het charmante plaatsje Mae Hong Son. 

Onderweg stoppen jullie bij een dorpje van de Hmong bergstam. De bergen worden steeds hoger en jullie rijden verder naar Khun Yuam, van oudsher een belangrijke handelspost tussen Thailand en Myanmar. Hier genieten jullie van de lunch

Na de lunch gaan jullie verder naar Mae Hong Son waar jullie twee nachten zullen verblijven in een mooi kleinschalig resort. 

Khun Yuam
Verblijf dag 2 en 3

Dag 3. Huay Pu Keng

Vandaag staat er een bezoek aan Huay Pu Keng op het programma. Dit is een heel bijzonder dorp van de Karen bergstam. Alle toeristische activiteiten in het dorp zijn in beheer van de gemeenschap zodat de opbrengsten ook echt bij de juiste mensen belanden. 

De vrouwen van deze Karen stam staan bekend als ‘’longnecks’’ vanwege de koperen ringen die zij om hun nek dragen. Jullie bereiken het dorp per boot. 

Na dit bijzondere bezoek gaan jullie per boot terug naar Mae Hong Son voor een bezoek aan een fraaie tempel op de top van Doi Khon Mu heuvel. Vanaf deze heuvel hebben jullie een mooi uitzicht over het meer, de Pai vallei en de dichtbegroeide heuvels. 

Na een lekkere lokale lunch bezoeken jullie nog de iconische 500 meter lange bamboebrug die recht door de rijstvelden loopt. Tijd om jaloersmakende fotos te schieten voor het thuisfront. 

Onderweg terug naar het resort stoppen jullie nog bij een tempel.  

Afgelegen dorp in de bergen
Bezoek aan bergstam

Dag 4. Naar Pai

Na het ontbijt rijden jullie naar Pai. Dit populaire stadje is prachtig gelegen. De weg ernaartoe kronkelt door de bergen en biedt fantastische vergezichten. Onderweg bezoeken jullie enkele bergdorpjes. 

Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken jullie de Lod grotten. Een absoluut kunstwerk van moeder natuur. Een leuke activiteite die jullie hier doen is met een vlot over de rivier de grot in. 

Onderweg naar Pai bezoeken jullie ten slotte nog de heetwaterbronnen. Deze bronnen zorgen voor grappige stofwolken in het bos en er zijn geisers waaruit het water regelmatig met een noodgang omhoog komt. 

Even buiten Pai ligt het mooie resort waar jullie zullen verblijven. 

Lod Cave
Resort in Pai

Dag 5. Pai - Chiang Mai

Na het ontbijt reizen jullie terug naar Chiang Mai. Deze route is één van de mooiste die je kunt afleggen in Thailand. Deze weg bestaat uit maar liefst 762 bochten en het uitzicht is spectaculair. 

De rit neemt 3 tot 4 uur in beslag. Jullie worden afgezet bij jullie hotel in Chiang Mai.

Kronkelweg

Prijzen

Type tour: Privé

Op basis van 2 personen: op aanvraag

Op basis van 4 personen: op aanvraag

Inclusief

 • Vervoer per airconditioned minivan
 • Engelssprekende gids
 • 4 overnachtingen
 • Lunch op dag 1
 • Ontbijt en lunch op dag 2,3,4
 • Ontbijt op dag 5
 • Alle entreegelden
 • Alle activiteiten
 • Snacks en verfrissingen

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi ( vrijblijvend )
 • Eenmalige bijdrage per boeking a €9,00 per reiziger aan het GGTO Garantiefonds

Deze bouwsteen aanvragen

Geef het aan als jullie nog aanvullende wensen en voorkeuren hebben. We passen de tour daar graag op aan.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Wil je deze tour combineren met een andere tour, heb je een speciaal dieet of heb je andere opmerkingen? Vul deze hier in.

Meer interessante tours

Bekijk al onze bouwstenen en tours in Thailand of klik hieronder verder voor mooi aansluitende tours. 

meer informatie
meer informatie