River Kwai tour en Kanchanaburi – 3 dagen 2 nachten


Een River Kwai tour is één van de meest bijzondere uitstapjes die je in Thailand kunt maken. Tijdens deze gevarieerde privé tour zien jullie de mooiste plekjes van Kanchanaburi en de Kwai Rivier. 

Ook het gruwelijke oorlogsverleden van dit gebied heeft een plek in de vorm van een treinrit over de dodenspoorlijn en een bezoek aan de oorlogsbegraafplaats en het museum.

Kortom, een niet te missen driedaagse activiteit voor iedereen die het land voor de eerste keer bezoekt. 

Dag 1. Bijzondere markten en River Kwai tour 

Vroeg op vandaag. De gids haalt jullie op om 6.45. Vervolgens rijden jullie naar een super bijzondere markt op het spoor. De Maeklong Railway Market is een markt met kraampjes direct aan het spoor. Zodra de trein komt halen de handelaren snel maar nonchalant even de spullen van het spoor om de trein door te laten. 

Hierna staat er nog een bijzondere markt op het programma. Niet ver hiervandaan ligt namelijk de drijvende markt van Damnoen Saduak. Hier is het een komen en gaan van kleine bootjes boordevol exotisch fruit en andere handelswaren. 

Treinmarkt
Drijvende markt

Na deze interessante markten rijden jullie door naar Kanchanaburi. Hier leren jullie over de pijnlijke periode tijdens de tweede wereldoorlog. Jullie bezoeken de iconische ‘’Bridge on the River Kwai’’, het oorlogsmuseum en de oorlogsbegraafplaats. 

Jullie sluiten deze enerverende dag af met een tour in een longtailboot over de River Kwai. De boot zet jullie af bij een drijvend eco-resort op een hele bijzondere locatie. De bungalows drijven op de rivier en zijn omringd door de jungle. 

Hier genieten jullie vanavond van een heerlijk Thais diner. Als de nacht valt hoor je alleen nog maar het geluid van de rivier en de jungle. Heerlijk slapen dus. 

Oorlogsbegraafplaats

Dag 2. Bijzondere watervallen en geschiedenis 

Het is aan te raden om vandaag eens extra vroeg uit de veren te gaan. Niets mooier dan de zon te zien opkomen op zo’n rustgevende plek. 

Na het ontbijt gaan jullie per longtailboot terug naar naar de bewoonde wereld. Hier staat de chauffeur te wachten om jullie naar het Erawan National Park te brengen. 

Hier bezoeken jullie de gelijknamige watervallen. Deze uit zeven niveaus bestaande waterval is een plaatje en het is er heerlijk zwemmen. Let wel een beetje op je spullen want er zitten hier ook apen in de jungle. 

Jullie hebben hier de tijd tot aan de lunch. Na de lunch gaan jullie met het boemeltreintje over de Dodenspoorlijn. Een enerverende rit met een fantastisch uitzicht. 

Na deze korte treinrit worden jullie naar het resort aan de rivier gebracht. Hier kunnen jullie verder lekker ontspannen. 

Death Railway

Dag 3. Tempels en doorreizen naar de volgende bestemming

Na het ontbijt rijden jullie terug richting Bangkok. Onderweg stoppen jullie bij een aantal prachtig gelegen tempels. 

 • Wat Tham Suea
 • Phra Phatom Chedi
 • Wat Samphran

Het uitzicht, de bouwstijl en de omgeving zijn allen zeer fotogeniek. 

Aan het eind van de middag worden jullie afgezet bij jullie hotel in Bangkok of bij het treinstation. 

Een andere invulling

We kunnen deze dag ook op een andere manier samenstellen. In plaats van terug naar Bangkok organiseren we dan een tour naar Ayutthaya waar jullie met de gids de mooiste tempels gaan bekijken. Vanuit Ayutthaya zouden jullie ook op de nachttrein naar Chiang Mai kunnen stappen.

Prijzen

Op basis van 2 personen: €450 per persoon

Op basis van 4 personen: €315 per persoon

Inclusief

 • Vervoer in airconditioned minivan
 • Alle entreegelden
 • Alle beschreven activiteiten
 • Overnachtingen 
 • Lunch en diner op dag 1
 • Ontbijt en lunch op dag 2
 • Ontbijt en lunch op dag 3
 • Snacks en verfrissingen
 • Engelssprekende gids

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooi ( vrijblijvend )
 • Eenmalige bijdrage per boeking a €7,50 per reiziger aan het GGTO Garantiefonds

Deze bouwsteen aanvragen

Vraag hieronder een prijsopgave voor deze bouwsteen aan. Geef het aan als jullie nog bepaalde voorkeuren en wensen hebben. We passen het reisplan daarop aan waar mogelijk.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Wil je deze tour combineren met een andere tour, heb je een speciaal dieet of heb je andere opmerkingen? Vul deze hier in.

Meer interessante tours

Bekijk ons complete aanbod aan tours en bouwstenen in Thailand of klik hieronder verder voor mooi aansluitende reizen. 

meer informatie
meer informatie