De 11 mooiste Nationale Parken in Thailand

Tijdens je reis door Thailand moet je uiteraard ook echt ergens diep de natuur in duiken. Het land is namelijk gezegend met prachtige jungle, watervallen en uitgestrekte grasvlaktes.

In dit artikel krijg je een handig overzicht van de mooiste nationale parken in Thailand. Van prachtige gebieden die goed op de toeristische route liggen tot verborgen pareltjes buiten de gebaande paden.

Khao Yai National Park

Het eerste officiële nationale park van Thailand en ook één van de grootste. Het Khao Yai National Park is een verbluffend mooi natuurgebied en ligt dicht bij de hoofdstad zodat het goed te bezoeken is. Khao Yai is bekend vanwege de enorme verscheidenheid aan vogels en wilde dieren. De weg door het park wordt dan ook graag gebruikt door de olifanten die er leven.

Khao Yai Nationaal Park Thailand

Pas op! Zeker als je een muis bent.

Khao Sok National Park

Als er één bestemming is die je moet bezoeken dan is het Khao Sok wel. Het is echt een van de mooiste nationale parken van Thailand en er zijn veel leuke activiteiten te doen. Een boottocht over het enorme meer, een trekking door de jungle en kajakken over de Sok rivier om er maar een paar te noemen zijn allemaal onvergetelijk.

Khao Sok

Ang Thong National Marine Park

Niet alle nationale parken liggen op het land. In Thailand heb je ook een aantal nationale marine parken. Het Ang Thong National Marine Park is er zo een. Het bestaat uit verschillende paradijselijke eilanden en is goed te bezoeken als dagtrip vanaf het eiland Koh Samui.

Ang Thong National Marine Park

Umphang Wildlife Sanctuary

Het Umphang Wildlife Sanctuary is een beschermde UNESCO site en bied de reiziger een fantastische ervaring buiten de gebaande paden. Dit natuurgebied is wat lastiger te bereiken maar wie de tijd heeft zou echt de reis moeten maken. In het gebied kun je fantastisch varen over de rivier en machtige tochten maken door de jungle en over de bergen. Ook vind je er diep verborgen in de jungle de grootste waterval van het land.

trekking tour Umphang

Tarutao National Marine Park

In het diepe zuiden voor de kust van de provincie Satun grenzend aan Maleisië ligt het paradijselijke Tarutao National Marine Park. Het gebied bestaat uit meer dan 50 eilanden variërend in grootte en is nog steeds niet veel bezocht. De prachtige stranden en het kristalheldere water zijn uitnodigend mooi. Je kunt dit gebied goed verkennen vanaf het eiland Koh Tarutao.

Tarutao nationaal park

Thung Salaeng Luang National Park

Het unieke aan dit nationale park zijn de uitgestrekte savannes. Het is een populaire plek onder de Thai om te kamperen. Verder vind je er een aantal watervallen en kun je mooie wandeltochten maken. Het ligt een niet echt op de toeristenroute en je kunt dit park dan ook het beste bezoeken als je een auto huurt en een ronde langs de minder bekende plekken gaat maken.

Erawan National Park

Erawan is één van de meest bezochte nationale parken in Thailand. Dit vanwege de gunstige ligging vlakbij Kanchanaburi. In het park vind je de bijzondere Erawan Falls, een van de mooiste watervallen van Thailand. De waterval bestaat uit verschillende lagen en de klim door de jungle van laag naar laag is bijzonder mooi.

Erawan Watervallen

Hat Chao Mai National Park

Dit nationale park ligt buiten de gebaande paden en is daarom een prima bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke bestemming. Het gebied beslaat 7 eilanden voor de kust van de Trang provincie in het zuiden van Thailand. De stranden zijn van wereldklasse en nog steeds heerlijk rustig.

Similan National Marine Park

Similan bestaat uit een aantal eilanden en is een van de beste plekken om te duiken in Thailand. De onderwaterwereld is bijzonder mooi en op de eilanden liggen de meest paradijselijke stranden. Je kunt trips organiseren vanuit Phuket of vanaf het vasteland.

Similan national marine park

Khao Sam Roi Yot National Park

Khao Sam Roi Yot is een national park in Prachup Khiri Khan en is het beste bezoeken als je in Hua Hin verblijft. De belangrijkste bezienswaardigheid is de pagode in de Phraya Nakhon grot. Een absoluut spectaculair plaatje. Verder is het een leuke plek om de mangrovebossen te verkennen en te ontspannen op de stranden.

Khao Sam Roi Yot National Park

Kui Buri National Park

Kui Buri is een bijzonder nationaal park in Thailand. Het is namelijk een van de beste plekken om wilde olifanten te spotten. Naar schatting leven er meer dan 320 olifanten in het park. Hoewel niet echt op de toeristische route ligt het wel dicht bij Hua Hin, een stad die veel pensionado’s en terugkerende Thailand gangers trekt. Leuk om een paar dagen te verblijven als je veel tijd hebt.

Kui Buri Nationaal Park

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!