De 7 mooiste watervallen van Thailand

Thailand mag bekend staan als de bestemming met de mooiste stranden en eilanden van Zuidoost-Azië. Maar wist je dat je in Thailand ook fantastisch mooie watervallen kunt bezoeken.

Verscholen in de vele Nationale Parken die het land rijk is vind je prachtig diepgroen gekleurde natuurlijke bronnen en kletterende imposante watervallen.

Tijd om uit te zoeken wat de mooiste watervallen van Thailand zijn, waar je ze kunt vinden en welke je zo zonder twijfel direct op je bucketlist kunt knallen.

Erawan watervallen

De Erawan watervallen zijn waarschijnlijk de meest bekende watervallen van Thailand en zeker een plek die door de meeste reizigers absoluut bezocht moet worden. Deze fantastische waterval bestaat uit 7 niveaus en heeft een lengte van zo’n 1,5 kilometer. Een stevige wandeling door de jungle brengt je naar het hoogste punt en onderweg kun je regelmatig een verkoelende duik nemen.

Erawan waterval

Erwan waterval is gelegen in Erawan National Park in de Kanchanaburi Provincie bekend vanwege de Dodenspoorlijn en de Brug over de Kwai Rivier.

Thi Lor Su waterval

Thi Lor Su staat bekend als de grootste waterval van Thailand en is te vinden in Umphang Wildlife Sanctuary in de Tak Provincie. De indrukwekkende waterval is zo’n 400 meter hoog en op het breedste punt 450 meter breed.

Thi Lor Su waterval

Thi Lor Su ligt verborgen in de jungle en je moet er best hard voor werken om er te komen. Maak een stevige trekking van 1,5 tot 2 uur en je wordt beloond met het zicht op deze fantastische plek. En wie even wilt zwemmen kan een verkoelende duik nemen in een van de natuurlijk gevormde zwembaden aan de voet van de waterval.

Mae Klang waterval

Aan de voet van Thailands hoogste punt Doi Ithanon in de buurt van Chiang Mai vind je de Mae Klang waterval. De waterval is ongeveer 30 meter hoog en is gemakkelijk te bereiken via een wandelpad. De wandeling is een kleine 1,5 kilometer.

Mae Klang waterval

Haew Narok waterval

De Haew Narok waterval ligt in het Khao Yai National Park, een van de best bereikbare natuurgebieden vanuit Bangkok. De waterval is totaal zo’n 150 meter hoog maar bestaat uit meerdere lagen. Niet alle lagen zijn goed te bereiken via het wandelpad en je kunt slechts gemakkelijk bij de bovenste laag komen maar het gevoel van verborgenheid en de dichte jungle in het gebied maakt een tocht naar Haew Narok zeker de moeite waard.

Haew Narok waterval

Haew Suwat Waterval

Nog zo’n prachtige plek in Khao Yai National Park! De Haew Suwat waterval is de best bereikbare waterval in het natuurgebied en is bijzonder fotogeniek. Met een hoogte van 20 meter zeker niet de hoogste op deze lijst maar laat je daar niet door weerhouden. Het natuurlijk gevormde zwembad aan de voet van deze waterval maakt het een heerlijke plek om te bezoeken.

Heo Suwat waterval

Khlong Lan Waterval

De Khlong Lan waterval ligt in de provincie Kamphaeng Phet en trekt vanwege de ligging buiten de gebaande paden maar weinig buitenlandse toeristen. Bij de Thai zelf is deze plek een geliefde bestemming voor de weekends en vakanties. Deze waterval is met haar 100 meter een van de hoogste van het land dus ben je in de buurt dan is een stop de moeite waard.

Khlong Lan waterval

Koh Luang Waterval

Koh Luang waterval ligt goed verborgen in de jungles van het Mae Ping National Park in het noorden van Thailand. De waterval bestaat uit 7 lagen met verschillende poelen prachtig diepgroen water. De kleur van het water doet sterk denken aan dat van de bekendere Erawan watervallen. Je kunt vanuit Chiang Mai een tour maken naar dit mooie natuurgebied.

Koh Luang waterval

Tot zover deze lijst met de mooiste watervallen van Thailand. Heb je tips om de lijst uit te breiden laat dan een bericht achter onder dit artikel.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!