Overnachten in Thailand | De leukste Hotel, Resort en Hostel Tips

Benieuwd waar je leuk kunt overnachten in Thailand? Mooi, dan ben je op het juiste adres. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste hotels, resorts, homestays en hostels in Thailand.

Overnachten in Thailand

De keuze is reuze...

Wat zo leuk is aan Thailand is de enorme keuze aan betaalbare maar erg leuke accommodatie. Zo kun je op de eilanden nog steeds voor super schappelijke prijzen dat hutje aan het strand gevoel ervaren maar je kunt ook je spaarvarken eens goed tegen de muur smijten voor een overnachting in een vijfsterren hotel van wereldklasse.

Tijd om de leukste hotels en bijzondere plekjes eens op een rijtje te zetten.

De beste hotels in Thailand per bestemming

We hebben voor de meest populaire bestemmingen in Thailand een hotelgids gemaakt. Hier bekijken we wat de beste wijken en locaties zijn zodat je dicht bij leuke restaurants en uitgaansgelegenheden zit maar ook op goede afstand van de bezienswaardigheden. Verder vind je hier een overzicht van de beste budget, middenklasse en luxe hotels.

Type accommodatie

Wat kun je verwachten van de accommodatie in Thailand. Hieronder lees je een beschrijving van de meest voorkomende type overnachtingsplaatsen.

Hotels en guesthouses

Hotels en guesthouses zijn ideaal voor wie graag op een centrale locatie verblijft en vooral veel tijd buiten besteed. De kwaliteit van hotels in Thailand wordt aangeduid met een sterrenklassering. Zo zijn 2 en 3 sterren hotels van prima kwaliteit en ook goed betaalbaar. Bij dit type hotel krijg je een prima kamer met goede voorzieningen en soms zit er ook een zwembad bij. Voor luxere faciliteiten kun je terecht bij 4 en 5 sterren hotels.

Een guesthouse is ook een soort hotel maar dan wat meer back to basic. Vaak krijg je een kleine kamer zonder raam met een eigen badkamer. Het interieur kan wat oud zijn en er is ook niet altijd een lift in het gebouw aanwezig. Dit type hotel is voordelig en een prima oplossing voor reizigers op een budget die graag een eigen kamer hebben in plaats van op een slaapzaal te overnachten.

Resorts

Resorts vind je veelal aan het strand. Dit type accommodatie is ruim opgezet op een groot stuk land met prachtige tuinen, zwembaden, veel privacy en directe toegang tot het strand. Ook liggen ze vaak verder van uitgaanscentra en veel reizigers spenderen vooral veel tijd in het resort zelf.

Een strand resort in Thailand

Geniet een paar dagen van een luxe resort direct aan het strand.

Eco Lodges

Eco lodges zijn vaak gelegen op prachtig afgelegen plekken in de natuur. Denk aan op de top van een berg, tussen de rijstvelden of op een rivier. Dit type accommodatie is meestal kleinschalig met niet meer dan 30 kamers. Je moet hier wat meer voor uitgeven maar het is het meer dan waard.

Eco Lodge

Tijdens een reis door Thailand moet je minimaal een keer in een Eco Lodge verblijven.

Homestays

Zoals de naam suggereert slaap je bij dit type accommodatie bij mensen thuis. Denk aan een kamer in iemands huis in de stad of een slaapzaal van iemands boerderij op het platteland. Echter de term homestay wordt tegenwoordig ook vaak gebruikt voor kleinschalige accommodatie onder beheer van een lokale familie. Denk aan een bungalows gelegen op een mooie locatie in de natuur. De faciliteiten zijn soms heel basic met gedeelde badkamers en kamers zonder airconditioning tot heel comfortabel. De prijzen zijn meestal erg voordelig en het contact met de lokale familie maakt dat dit type accommodatie erg leuk is om te verblijven in Thailand.

Homestay

Verblijf bij een lokale familie in een traditionele homestay. Een niet te missen ervaring.

Hostels

Hostels zijn een prima plek voor backpackers om andere gelijkgestemden te ontmoeten. Je kunt vaak al een bed in een gedeelde slaapzaal boeken voor €5 per nacht. Sommige hostels zijn speciaal gericht op feesten en andere zijn juist weer heer erg rustig en relaxed. Lees altijd eerst even de reviews en andere informatie over het hostel zodat je weet wat je kunt verwachten. Hostels zijn al lang niet meer zo basic als je zou denken. Vaak vind je er zelfs een zwembad en een uitgebreid restaurant en bar.

Prijzen en seizoensinvloeden

Thailand heeft een duidelijk hoogseizoen dat loopt van november tot maart. Tijdens deze maanden zie je met name op de eilanden een flinke prijsstijging van accommodatie. Ook is het aan te raden om al wat verder vooruit te boeken omdat de leukste plekjes vaak vol zitten als je te lang wacht. In de steden heb je hier minder last van en stijgen de prijzen minder sterk.

In het laagseizoen dalen de prijzen en kun je vaak erg goede deals scoren voor luxe hotels en resorts. Voor meer informatie over seizoensinvoeden kun je ook onze pagina over het weer in Thailand bekijken aangezien dat van grote invloed is op prijzen van accommodatie. 

De beste tips en inspiratie in je mailbox

Unieke tips en bonussen die niet op de website staan. Schrijf je in voor de Verrassend Thailand Nieuwsbrief