Waar verblijven in Ayutthaya? De leukste hotels en guesthouses

Benieuwd waar je goed kunt verblijven in Ayutthaya en wat de leukste hotels en resorts zijn?

Op deze pagina vind je een overzicht van de beste accommodatie onderverdeeld in luxe, middenklasse en budget prijsklassen. 

Ook bekijken we welke buurt of wijk je het beste kunt overnachten. Zo zit je altijd dichtbij de bezienswaardigheden van Ayutthaya en leuke uitgaansgelegenheden. 

De beste hotels in Ayutthaya

Hieronder een overzicht van de beste hotels in Ayutthaya in verschillende prijsklassen. 

Luxe hotels

Ayutthaya Retreat

Een mooi resort aan de rivier op kleine afstand van de tempels. Je kunt gebruik maken van de gratis fietsen om de omgeving te verkennen. De bungalows zijn gemaakt van fraai teakhout die prachtig afsteken tegen de groene kleuren van de tuin. 

Phuttal residence

Phuttal residence is een van de betere hotels in Ayutthaya. De tuin is prachtig en de perfecte plek om na een inspannende dag langs de tempels even heerlijk uit te rusten.

Sala Ayutthaya

Sala is een modern steriel hotel met uitzicht op de tempels vanaf een mooie ligging aan de rivier. Het loungedeck is de trekpleister en een ideale plek voor diner en cocktails. 

Middenklasse hotels

Baan Thai House

Resort kwaliteit voor middenklasse prijzen. EEn uitstekende keuze maar vaak volgeboekt als je niet op tijd bent. Enige planning vooruit is dus aanbevolen. 

iuDia Hotel

iuDia zit kwa prijs een beetje tussen het luxe en het middenklasse segment in. Je kunt hier niet mee de mist in gaan. Het uitzicht vanaf het zwembad is erg fraai. Zeker in de avond als de ruïnes mooi verlicht zijn. 

Baan Canalee

Leuk gelegen aan de rivier met mooie tuin maar iets verder van de tempels dan andere accommodatie. Populair onder families met kinderen.

Budget hotels

Siriwal Guesthouse

Goedkoop en uitstekende gelegen op loopafstand van de bezienswaardigheden en leuke restaurants. Niet alle kamers hebben airconditioning dus check dat even als je dat belangrijk vind. 

Nature Home

Goed geprijsd en met zwembad en op loopafstand van alle mooie plekken. Ideaal dus voor een hele grote groep reizigers. 

Goodmorning by tamarind

Een gezellig guesthouse dat vooral een jong publiek trekt. Leuk voor reizigers die wel graag een eigen kamer willen hebben en toch iets van de hostelsfeer willen ervaren. 

Wat is de beste buurt om te overnachten in Ayutthaya

De beste omgeving om te overnachten in Ayutthaya is op of rondom het eiland ( als je het een eiland mag noemen ). Je zit dan super dicht bij de tempels en hebt keuze uit een groot aanbod leuke hotels in elke prijsklasse. 

Beste locatie om te overnachten in Ayutthaya

Plan ook de rest van je reis met het overzicht van alle hotels in Thailand per bestemming. Hier krijg je up to date informatie over de leukste gebieden en accommodatie. 

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!