Waar verblijven in Kanchanaburi? De leukste hotels, floatels en resorts

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overnachten
  • /
  • Waar verblijven in Kanchanaburi? De leukste hotels, floatels en resorts

In deze hotelgids vind je een overzicht van de leukste hotels in Kanchanaburi. In elke prijsklasse kun je hier uitstekend overnachten. Van prachtige drijvende hutjes op de Kwai Rivier tot gezellig kleinschalig hotel in het centrum van de stad.

We kijken ook naar de beste gebieden om te verblijven zodat je afhankelijk van je plannen de perfecte locatie kunt kiezen.

De beste hotels in Kanchanburi

We beginnen met een overzicht van de leukste hotels in verschillende budgetklassen.

Luxe hotels

Float House River Kwai

The Float House River Kwai Resort

Een uniek resort met fraaie drijvende bungalows op de Rivier. Het resort is omgeven door bergen en dichte bossen. Absoluut een van de mooiste plekken om te overnachten.

U Inchantree resort

U Inchantree Kanchanaburi Hotel

Dit resort ligt in het centrum van de stad op een prachtig stuk grond aan de rivier op 5 minuten lopen van de beroemde brug. Ideaal om aan het einde van de dag van de zonsondergang te genieten in het restaurant.

River Kwai resotel

River Kwai Resotel

Dit hotel is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving vlakbij het Hellfire Pass monument. Het is ook een goede omgeving voor activiteiten in de natuur zoals mountainbiken en wandelen.

Middenklasse hotels

Good Times Resort

Good Times Resort

Een mooi resort gelegen in een rustige omgeving nabij de Mae Nam Khwae straat. Op loopafstand van gezellige plekken om de avond door te brengen.

River Kwai Jungle Rafts

Van oudsher één van de meest populaire accommodaties voor reizigers uit Nederland en België. Absoluut een pareltje om te verblijven maar boek wel op tijd zodat je zeker bent van beschikbaarheid. 

Saiyok River house

Saiyok River House

Een mooi hotel gelegen aan de rivier met uitstekende prijzen. Zeker het overwegen waard als je aan de rivier wilt overnachten. Tegenover het hotel zit een olifanten park.

Royal River Kwai Resort

De ideale keuze voor wie een nacht in Kanchanaburi stad wilt overnachten. Mooie ligging aan de rivier, een lekker zwembad en betaalbare kamers. 

Budget hotels

Bamboo House

Bamboo House

Een van de beste plekken om te overnachten in Kanchanaburi gezien de prijs en de omgeving waarin je verblijft. Dichtbij alles wat je nodig hebt.

Tamarind Guesthouse

Tamarind Guesthouse

Mooie plek. Uitzicht op de rivier vanuit het gezellige restaurant. Goede simpele kamers voor een schappelijke prijs.

PY guesthouse

PY Guesthouse

Dit is een super mooi guesthouse met een heel natuurlijke uitstraling. Veel groen en aardetinten. Goed geprijsd en uitstekende service.

Meer hotel tips: https://verrassendthailand.nl/overnachten/

Backpackerhostels

Ook backpackers hebben een ruim aanbod. Overweeg de volgende drie hostels. Deze hebben allemaal uitstekende reviews.

  • D Luck Hostel
  • No 25 Café & Hostel
  • Latima Boutique Hostel

De leukste gebieden om te overnachten in Kanchanaburi

Kanchanaburi is simpel te navigeren en de meeste hotels, bars en restaurants zijn allemaal gevestigd in één gebied. We kunnen de beste gebieden om te overnachten verdelen in de noordkant van de rivier en de zuidkant van de rivier.

Kaart

kaart met gebieden om te verblijven in Kanchanaburi

Noordelijke rivieroever

Aan deze kant van de rivier vind je de grootste concentratie hotels, guesthouses en backpackerhostels. Het is ook de place to be voor wie in de avond de gezelligheid van internationale restaurants en bars wilt opzoeken. Het grootste aanbod is te vinden aan de weg Mae Nam Khwae. Dit is de beste locatie voor wie op zoek is naar betaalbare accommodatie met veel voorzieningen en bezienswaardigheden op loopafstand.

Zuidelijke rivieroever

Aan de zuidkant van de rivier vind je de wat ruimer opgezette en luxere hotels en resorts. Deze zijn veelal gevestigd aan de nauwere vertakking van de rivier. Als je hier overnacht zul je in de avond een taxi moeten nemen om de gezelligheid op te zoeken of eet en drink wat in het restaurant van je hotel of resort.

In de buurt van het nationale park

Tot slot is er nog een goed accommodatieaanbod te vinden in de buurt van Erawan National Park. Dit is waar je in de mooie drijvende hutten op de rivier kunt overnachten. Absoluut een heel bijzonder gebied om de nacht door te brengen.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!