Waar verblijven op Koh Chang? De leukste hotels, resorts en bungalows

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overnachten
  • /
  • Waar verblijven op Koh Chang? De leukste hotels, resorts en bungalows

Het eiland Koh Chang is een van de leukste bestemmingen die je kunt bezoeken. Op dit grote eiland vind je de meeste hotels, restaurants en bars aan de westkant terwijl de oostkant juist veel minder ontwikkelt is.

Op deze pagina ontdek je de leukste adresjes om te verblijven, van luxe resort tot schattige houten bungalow. Dit eiland heeft voor ieder type reiziger de juiste accommodatie. Wees gewaarschuwd want de kans dat je hier niet meer weg wilt is groot.

De beste hotels op Koh Chang

Beste luxe hotels: KC Grande Resort & Spa, Seaview Kai Bae, Gajapuri Resort

Beste middenklasse hotels: Paradise Palms Resort, Oasis Koh Chang, Rock Sand resort

Beste budget hotels: Bang Bao Paradise Homestay, Blue Lagoon Bungalows, Porn’s Bungalows

Beste backpackerhostels: Independent Bo, Pajamas Koh Chang Hostel, Beach Jungle

De beste gebieden om te verblijven op Koh Chang

Wat zijn de leukste gebieden om te overnachten op Koh Chang? Dat hangt een beetje af naar wat voor faciliteiten je om je heen wilt hebben. Wil je een bruisend uitgaansleven of wil je juist back to nature? Hieronder lees je wat je kunt verwachten van de verschillende gebieden.

Gajapuri Resort

Geen gebrek aan luxe op het eiland. Dit is het prachtige Gajapuri Resort.

White Sand Beach

Aan de westkant van het eiland vind je het meest populaire strand. Het strand wordt door velen gezien als het mooiste van het eiland. Niet verwonderlijk dat dit het meest ontwikkelde gebied is en je treft hier dan ook de grootste keuze aan accommodatie maar ook aan restaurants en bars. Ondanks de populariteit is dit gebied nog niet zo uitgemolken als andere bestemmingen in Thailand.

Lonely Beach

Lonely Beach is de beste plek voor backpackers en budgetreizigers. Je vind hier het grootste aanbod aan goedkope accommodatie, een heerlijk strand en veel leuke bars en koffietentjes die zich richten op een wat jonger publiek. De laatste jaren vestigen er ook steeds meer middenklasse hotels en een enkel luxe resorts. Een prima plek om te verblijven.

Beach Jungle Hostel

Het gezellige Beach Jungle Hostel heeft ook goede privé kamers.

Klong Prao

Klong Prao is een strand gelegen ten zuiden van White Sand Beach en is een stuk rustiger. Je vind hier vooral luxere ruim opgezette resorts. Een goede keuze voor reizigers met een hoger budget op zoek naar rust en ruimte. En wil je in de avond wat vertier dan ben je een mum van tijd in het drukkere gedeelte iets ten noorden van je accommodatie.

Kai Bae

Kai Bae is net  als Klong Prao wat meer gericht op de luxere reiziger. Het ligt tussen Klong Prao en Lonely Beach in en heeft meer voorzieningen dan Klong Prao. Zo zijn er genoeg restaurants en ook bars om je tot laat te vermaken.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!