Waar verblijven op Koh Tao? De leukste hotels, resorts en bungalows

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Overnachten
  • /
  • Waar verblijven op Koh Tao? De leukste hotels, resorts en bungalows

Het kleine eilandje Koh Tao verrast de meeste reizigers en vele blijven dan ook langer hangen dan gedacht. Dan wil je uiteraard weten waar je leuk kunt overnachten en wat de beste gebieden zijn om te verblijven.

Tijd om dat eens uit te zoeken. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste hotels op Koh Tao. Maar zoals altijd geldt, beste is subjectief. Daarom beschrijven we ook de verschillende gebieden op het eiland zodat je een locatie kunt kiezen die op je wensen aansluit.

De beste hotels op Koh Tao

Beste luxe hotels: Villas Del Sol, Monkey Flower Villas, Jamhakiri Resort & Spa

Beste middenklasse hotels: Sairee Cottage Resort, Montalay Beach Resort, DD Hut

Beste budget hotels: Nat Resort, JS Guesthouse, Living Chilled

Beste backpackerhostels: Summer of ’69, The Dearly Koh Tao Hostel, Summer Hostel

De leukste gebieden om te overnachten op Koh Tao

Ok, tijd om te onderzoeken wat de leukste gebieden zijn om te verblijven op Koh Tao.

Sairee

Het gebied rond Sairee Beach is het meest levendige van het eiland. Hier vind je de meeste bars, restaurants en nachtclubs. Het aanbod aan accommodatie is divers en beschikbaar voor elk type budget.

Monkey Flower Villas

Een van de mooiste luxe plekken op het eiland. Monkey Flower Villas heeft nogal een uitzicht.

Mae Haad

Mae Haad is het grootste dorp op het eiland en dit is de plek waar de veerboten aanmeren. In dit dorp vind je de meeste budget hotels en het is een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Het populiare Sairee ligt om de hoek en ook andere fantastische stranden liggen op korte afstand. Het Mae Haad strand zelf is ook erg fraai trouwens.

Chalok Baan Kao Bay

Chalok Baan Kao Bay is een mooi strand in het zuiden van het eiland. Het is er rustiger dan de twee hierboven beschreven gebieden maar er zijn genoeg voorzieningen in het dorp.

Tanote Bay

Tanote Bay ligt aan de oostkant van het eiland en is een van de mooiste gebieden om te verblijven op Koh Tao. Het is rustig en de accommodatie ligt iets van het strand af wat het een heel natuurlijke sfeer geeft. Verwacht geen uitbundig nachtleven hier maar er zijn genoeg voorzieningen om je te vermaken. Je kunt hier ook uitstekend vanaf de kant snorkelen.

Leuke bungalows voor een schappelijke prijs bij het Montalay Beach Resort aan de oostkant van het eiland.

Ao Thian Og

Dit is het meest rustige gebied op het eiland en daardoor vind je hier de wat duurdere hotels en resorts. Er wordt entree gerekend voor gasten die niet in een van de hotels verblijven. Het strand staat ook wel bekend als Shark Bay, dit vanwege de haaien die je hier kunt zien tijdens het snorkelen.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!