Is Thailand duur? Kosten en Budget overzicht

Is Thailand duur? vraag je je misschien af. En ben je benieuwd naar de kosten van het reizen in Thailand en wat je ongeveer aan budget moet vaststellen?

Dan ben je op de juiste pagina. Hier duiken we in de kosten voor vertrek, ter plaatse en de gemiddelde kosten per dag.

We breken deze ook nog verder op voor het type reiziger zoals backpackers, luxe reizigers of middenklasse reizigers.

Let's go

Kosten voor vertrek naar Thailand

Welk budget je ook vaststelt de kosten voor vertrek zullen voor iedereen ongeveer gelijk zijn. Met als verschil de kosten van het vliegticket. Als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen kun je vaak voor erg scherpe prijzen een retourtje Bangkok vinden.

Vliegtickets

De grootste kostenpost voor vertrek is je vliegticket. Er gaan rechtstreekse vluchten naar Bangkok maar vaak is het een stuk goedkoper als je voor een vlucht met overstap kiest.

Prijzen variëren van lage prijzen als €400 tot €800 voor een retour. Laten we daar het gemiddelde van nemen en dan komen we uit op een prijs van €600.

  • Vliegticket: €600

Lees ook: Goedkoop vliegen naar Thailand - Tips en deals

Visumkosten

Ga je korter dan 30 dagen dan kun je gebruik maken van de visumvrije entree. De visumkosten zijn dan €0,00. Of je kosten gaat maken voor je visum kun je verder lezen in het artikel over het visum voor Thailand.

  • Visumkosten: €0

Inentingskosten

De GGD adviseert vaccinaties voor DTP en Hepatitis A. Daarbij komen nog de kosten voor het consult en het vaccinatieboekje als je deze nog niet hebt. Eventueel heb je nog extra kosten voor een noodkuur Malarone. Dit is niet verplicht.

Consult: €23,75, DTP vaccinatie: €27,50, Hepatitis A vaccinatie: €56,50

  • Inentingskosten: €107,75

Leestip: Gezondheid en veiligheid in Thailand - Reisadvies

Totale kosten voor vertrek

Als we alles bij elkaar optellen komen we uit op €707,75 aan kosten voor vertrek naar Thailand. Een realistisch bedrag voor de meeste maanden van het jaar.

Meer tips en reisinformatie voor Thailand nodig? Bekijk hier ons complete overzicht.

Kosten voor vervoer in Thailand

Het vervoer in Thailand is vrij goedkoop in vergelijking met bij ons. Binnenlandse vluchten, treinen en bussen brengen je allemaal voor scherpe prijzen van A naar B. En in de steden kun je gebruik maken van taxi’s en tuk tuks voor erg schappelijke prijzen.

Om je een idee te geven. Een bus van Bangkok naar Chiang Mai kost maar zo’n €20 en dezelfde afstand per trein kan al voor zo’n €30 tot €50 afhankelijk van welke klasse je kiest. Niet slecht voor een rit van meer dan 10 uur.

Een ander voorbeeld. Veel reizigers vliegen vanuit Chiang Mai naar een van de eilanden in het zuiden. Een binnenlandse vlucht koop je vaak al voor €30 tot €50 per persoon.

Kosten voor eten en drinken

Eten en drinken kan in Thailand voor een habbekrats tot enorm duur. Houd je van de Thaise keuken en ga je graag op onderzoek naar het beste Street food en kleine lokale restaurantjes dan eet je vaak al voor €2 tot €4 per persoon. Een goede kop koffie bij een leuke koffietent heb je vaak al voor zo’n €1 tot €2 en een lekkere ijskoffie van de straat pik je al snel op voor maar €0,50. Een grote fles bier (0,7L )op een terras heb je al voor €3.

Wil je westers eten dan betaal je meer maar ook een goede westerse maaltijd hoeft niet duur te zijn. Voor €10 per persoon kun je al prima uit eten.

Kosten voor hotels en hostels

Het aanbod aan hotels, hostels en resorts is uitstekend in Thailand en je krijgt hier echt waar voor je geld. Een mooie hotelkamer met eigen badkamer heb je vaak al voor €30 per nacht. Iets minder mooi maar nog steeds goed kun je vaak al voor €15 tot €20 per nacht terecht. Ben je een backpacker en wil je super goedkoop reizen dan is overnachten in een hostel vanaf €5 per nacht een goede optie.

Voor prijzen vanaf €50 per nacht kom je in het segment met mooie 3 sterren en boetiek hotels. En een mooi resort aan het strand heb je vaak al vanaf €80 per nacht. Je kunt de kosten voor overnachten in Thailand dus gemakkelijk in de hand houden.

Tijdens nationale feestdagen in Thailand schieten prijzen van accommodatie vaak omhoog. Dat is nog iets om rekening mee te houden. 

Gemiddelde kosten per dag in Thailand

Categorie

Budget

Midden

Luxe

Overnachten

€25

€35

€50

Eten en drinken

€15

€20

€40

Vervoer

€10

€15

€20

Totaal

€50

€70

€110

Leuk al die informatie maar wat ben je nou ongeveer per dag kwijt aan kosten in Thailand?

Ben je een echte backpacker die in hostels overnacht, op straat eet en veel zelf organiseert dan kun je al rondkomen van zo’n €25 per persoon per dag. 

Een realistischer bedrag voor een budgetreiziger is €35 - €55 per persoon per dag.

Ben je meer een middenklasse reiziger en slaap je graag in goede driesterren hotels, eet je graag meer in restaurants dan op straat en doe je graag georganiseerde excursies reken dan op zo’n €50 tot €80 per persoon per dag.

Ga je elke dag voor luxe hotels en chique restaurants en laat je je graag vervoeren door privé chauffeurs reken dan op minimaal zo’n €100 per persoon per dag.

Tot in de puntjes verzorgd!

Boek een compleet verzorgde rondreis bij ons. Precies zoals je het hebben wilt en van A tot Z geregeld. 

Meer reistips:

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!