Simkaart Thailand voor toeristen: Kosten, providers en waar te koop

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Reistips
  • /
  • Simkaart Thailand voor toeristen: Kosten, providers en waar te koop

Hopelijk kom je op reis wat van je telefoonverslaving af maar in ieder geval altijd goed om toch een beetje in contact met het thuisfront te blijven.

Een simkaart heb je in Thailand zo geregeld. Het is goedkoop en het mobiele internet is snel.

In dit artikel lees je waar je een Thaise simkaart het beste koopt, welke providers je kunt kiezen en hoe je kunt opwaarderen mocht je toch snel door je data gaan.

Providers

De grootste mobiele telefonie provider in Thailand is AIS. Deze aanbieder heeft het beste bereik over het hele land en is daarom een goede keuze. Het goede van AIS is ook dat ze op een hoop plaatsen WIFI hotspots aanbieden. Dat scheelt weer in je dataverbruik.

Andere goede aanbieders zijn Truemove, DTAC en Happy maar deze hebben een minder groot netwerk dan AIS. De prijzen van deze drie aanbieders liggen ongeveer gelijk.

Elke provider biedt verschillende pakketten aan voor 8 dagen, 15 dagen, 30 dagen of langer. Genoeg keuze dus.

Hoe koop je een Thaise simkaart

Een Thaise simkaart met beltegoed en data heb je in een handomdraai geregeld. Zeker als je land op een van de vliegvelden in Bangkok, Chiang Mai of Phuket. Hieronder zet ik de verschillende manieren op een rijtje.

Voor vertrek

Geen zin om na aankomst in Thailand in de rij te staan? Dan kun je tegenwoordig ook al een Simkaart voor Thailand online bestellen. Het is iets duurder maar kan ook wel zo prettig zijn om direct vanuit het vliegveld een paar selfies te kunnen schieten en versturen. Even een filtertje over je brakke reishoofd en op Instagram denkt iedereen dat je topfit bent.

Op het vliegveld

Na aankomst zie je al snel de kraampjes van de providers in de aankomsthal. Ondanks dat de rijen soms lang ogen gaat het erg snel en het personeel installeert alles voor je. Ben je zelf handig met het installeren van simkaarten dan kun je ook de rij voorbij lopen en in de bagagehal bij een van de automaten een simkaart kopen.

Let op: Op het vliegveld worden uitsluitend pakketten verkocht gericht op toeristen. Voor de meeste reizigers is dat het enige wat je nodig hebt maar ben je van plan om langer dan een maand in Thailand te blijven dan kun je beter bij een winkel in de stad terecht. Daar heb je meer keuze aan pakketten.

In de stad

Bij vrijwel elke convenience winkel kun je een Thaise simkaart kopen. Ook kun je terecht bij de officiële winkels van de verschillende providers. Het beste loop je even de lokale 7-11 binnen. Het personeel helpt je bij het installeren van de simkaart.

Simkaart kopen bij een supermarkt

Bij de bekende 7-11 winkels kun je snel een simkaart kopen.

Let op: Je moet je paspoort laten zien bij het kopen van een simkaart.

Meer weten over wat je allemaal moet regelen en weten voor vertrek? Bekijk onze pagina met de meest uitgebreide Thailand Reistips voor het hele overzicht.

Kosten

Wat kost een simkaart voor Thailand? Het hangt uiteraard af van de duur van je pakket maar reken ongeveer op de volgende prijzen.

  • 7 dagen: €8
  • 15 dagen: €15
  • 30 dagen: €22

Opwaarderen

Je simkaart opwaarderen is snel voor elkaar. Het makkelijkste is om even een 7-11 binnen te lopen om daar je simkaart op te waarderen. Even ervan uitgaande dat je voor AIS kiest dan kun je ook met je creditcard online opwaarderen. Dat kan hier: https://myais.ais.co.th/login

Meer handige reistips:

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!