Stopcontact Thailand: Wereldstekker nodig of niet?

Benieuwd naar wat voor stopcontact ze gebruiken in Thailand en of je dan een speciale stekker nodig hebt?

Je bent op de juiste pagina beland. Hier krijg je informatie over welke soorten stopcontacten en stekkers er voorkomen in Thailand.

Welk type stopcontact komen er voor in Thailand

In Thailand komen stopcontact type A, B, C, F en O voor. In de plaatjes hieronder zie je welke stekker daarbij hoort

Foto:

In Europa gebruiken we type C en deze stekker is ook te gebruiken met stopcontact type F en O. Dit zijn ook de meest voorkomende stopcontacten in Thailand dus je hebt in de meeste gevallen geen wereldstekker nodig. Het kan incidenteel wel eens voorkomen dat je niet de juiste stekker hebt maar wij hebben het zelf tijdens meerdere reizen door Thailand altijd met onze standaard stekkers kunnen doen.

Conclusie: Je kunt er gerust van uit gaan dat je elk type apparaat uit Europa zonder problemen kunt opladen in Thailand.

Meer handige reisinformatie: Alle tips voor vertrek naar Thailand.

Voltage en frequentie

Het elektriciteitsnet werkt op 230V netspanning en de frequentie is 50Hz. Het is verstandig te controleren of je apparaten hiermee compatibel zijn. Het kan gevaarlijk zijn als dit niet zo is.

Wereldstekker kopen of niet?

De kans dat je stekker niet in het stopcontact past is heel erg klein. Mocht je dit toevallig een keer gebeuren dan kun je bij de plaatselijke 7-eleven een adapter of wereldstekker kopen voor minder dan 10 Euro. Voordat je dit doet zou ik ook even bij de receptie van je hotel navragen. Meestal hebben ze er daar wel een die je kunt lenen.

Meer handige reistips

Bekijk voor je vertrekt ook eens deze handige inpaklijst voor Thailand zodat je niets belangrijks vergeet. En voor een compleet overzicht van alle belangrijke informatie voor vertrek bekijk ook eens onze pagina met alle reistips.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Aziƫ uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!