Het Visum voor Thailand aanvragen – Tips en informatie

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Reistips
 • /
 • Het Visum voor Thailand aanvragen – Tips en informatie

Er zijn verschillende manieren om een visum voor Thailand te verkrijgen. Op deze pagina lees je precies hoe het zit.

Gelukkig is het een stuk makkelijker dan het regelen van een visum voor andere landen in de regio.

Zo is er om te beginnen de visumvrije entree.

De visumvrije entrée

Verblijf je 30 dagen of korter in Thailand dan heb je geen visum nodig. Je komt dan in aanmerking voor de visumvrije entree. Je kunt deze visumvrije entree ook eenmalig verlengen in het land. Dit maakt dat de meeste reizigers verder niet een echt visum voor Thailand hoeven aan te vragen.

De 30 dagen visumvrije entree krijg je bij aankomst op de luchthaven of aan een landsgrens. Voorheen kreeg je over land slechts een 15 daagse visumvrije entree maar dat is dus verandert naar 30 dagen ( sinds 1 januari 2017 )

Bij aankomst vul je de immigratiekaart in en ga je in de rij staan voor de paspoortcontrole. Je krijgt dan een stempel in je paspoort met de aankomstdatum. Dat is je eerste dag in Thailand dus controleer altijd goed of je niet toevallig meer dan 30 dagen gepland hebt.

Stempel visumvrije entree

Bij binnenkomst krijg je als bewijs van de visumvrije entree deze stempel in je paspoort.

Invullen van de immigratie kaart

Tijdens je vlucht naar Thailand worden de immigratiekaarten uitgedeeld. Reis je over land dan liggen ze klaar bij het grenskantoor.

De immigratiekaart bestaat uit een arrival en een departure kaart. Wat je in moet vullen wijst zichzelf duidelijk. Zie de foto van de immigratiekaart hieronder. Bij de paspoortcontrole overhandig je je paspoort samen met de immigratiekaart. De douanebeambte neemt de arrival kaart in en stopt de departure kaart in je paspoort. Deze heb je nodig als je het land verlaat en moet je dus zeker niet kwijtraken.

Tip: Neem een pen mee in het vliegtuig zodat je de immigratiekaart alvast kunt invullen. Veel reizigers wachten met het invullen tot ze bij de balie belanden en sluiten daardoor achter in de rij. Als je dit al gedaan hebt ben je sneller aan de beurt.

Het toeristenvisum voor Thailand

Weet je al zeker dat je langer dan 30 dagen in Thailand wilt verblijven dan is het toeristenvisum een goede optie. Met een toeristenvisum voor Thailand mag je maximaal 60 dagen in het land verblijven.

Er zijn twee soorten toeristenvisa

Single entry ( max 60 dagen )

 • Enkele inreis
 • Maximaal 60 dagen aaneengesloten verblijf
 • Geldigheid verloopt als je Thailand uitreist ook als je de 60 dagen niet volgemaakt hebt
 • Mogelijk om te verlengen met 30 dagen

Multiple entry ( max 60 dagen voor elke entree binnen een periode van 6 maanden )

 • Meerdere keren inreizen
 • Maximaal 60 dagen aaneengesloten verblijf binnen periode van 6 maanden
 • Mogelijk om te verlengen met 30 dagen

Met het multiple entry visum kun je dus in theorie 3 periodes van 60 dagen in Thailand verblijven. Na elke periode van 60 dagen moet je wel het land uit waarna je bij binnenkomst een nieuwe periode van 60 dagen activeert. Dit kan zowel over land als via een luchthaven.

Visum Thailand verlengen

Kom je niet helemaal uit met de duur van je visum wees dan niet ongerust. Je kunt het Thailand visum gemakkelijk verlengen.

Zowel de visumvrije entree als het toeristenvisum kun je met 30 dagen verlengen. Doe daarvoor het volgende:

 • Ga naar een Thai immigration office
 • Vul het formulier TM.7 visa extension formulier in
 • Betaal 1900 Baht

Zorg dat je naast je paspoort ook een pasfoto bij je hebt.

Visa run

Heb je de smaak nu helemaal te pakken en wil je na gebruik van een visumverlenging nog langer in Thailand blijven? Dan zul je een zogeheten visa run moeten doen.

Je gaat dan even de grens over om gelijk weer terug te keren. Je komt dan in aanmerking voor een nieuwe visumvrije entree van 30 dagen. Het makkelijkste is om het land uit te vliegen en daarna weer een nieuwe vlucht Thailand in te boeken maar het kan ook over land. Op veel plaatsen zijn er bedrijven die deze visa runs over land aanbieden. Je wordt dan met een busje naar de grens gebracht en het personeel helpt je met het uitvoeren van de procedure.

Visa runs werden vaak misbruikt door mensen die op een toeristenvisum eindeloos in Thailand willen blijven. De regels zijn daarom nu wat strakker daarom kan dit nu maar twee keer per jaar.

Meer handige reistips:

Bekijk de artikelen hieronder of klik hier voor een compleet overzicht met alle reistips voor Thailand.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

 1. Hoi Thomas,
  Ik ga voor 3 maanden naar thailand. Het beste is dan de multiple entry, klopt dat? Dan moet ik dus 1x de grens over en weer terug. Het lijkt een beetje gedoe of valt dat mee?
  Ik ga 2x een workstay doen…
  Groet,
  Renée

  1. Dag Boudewijn,

   Je kunt contact opnemen met de Thaise ambassade in België. Thailand geeft nu bij aankomst 45 dagen toegang dus misschien heb je wel helemaal geen visum nodig afhankelijk van je plannen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!