Rondreis Thailand met gezin – De ideale familiereis


Thailand is een ideaal land om met het gezin een rondreis door te maken. De stranden, de steden, de prachtige natuur en de super vriendelijke Thai maken het een super divers land voor een eerste verre reis. 

Op deze pagina vind je een mooi voorbeeld voor een familiereis in Thailand.

In 3 weken zien en ervaren jullie de mooiste plekjes van het land. 

Programma familiereis Thailand 

Dag 1. Aankomst in Bangkok

Welkom in het altijd hete en broeierige Bangkok. Onze chauffeur staat jullie al op het vliegveld op te wachten om jullie naar het eerste hotel te brengen. 

Jullie zullen wel moe zijn dus rust deze eerste dag even uit en trek er in de namiddag en avond zelf op uit. Het gebied rond het hotel is leuk om te verkennen tijdens een wandeling. 

Een eerste kennismaking met het gezellige straatleven in de stad. 

Jullie verblijven in de gezellige oude wijk van de stad aan de Chao Phraya rivier. Vanaf hier stappen jullie zo op de watertaxi naar andere delen van de stad. 

Dag 2. Bangkok ( ontbijt, diner ) 

De ochtend en middag kunnen jullie vandaag naar eigen inzicht besteden. Jullie kunnen bijvoorbeeld zelf het koninklijk paleis, Wat Phra Kaew en Wat Pho gaan bekijken. 

We hebben een handige doe-het-zelf route voor jullie samengesteld die jullie in de app kunnen bekijken inclusief de nodige achtergrondinformatie. 

In de namiddag gaan jullie naar het verzamelpunt van de street food tour. Hier staat de gids op jullie te wachten voor een culinair avontuur door Chinatown. 

Zorg dat je honger hebt want jullie gaan verschillende gerechten en desserts proberen bij verschillende kleurrijke stalletjes op straat. 

De gids weet jullie de meest bijzondere en goed verborgen plekjes van Chinatown en Yaopwarat Road te laten zien. 

De tour eindigt bij het verzamelpunt. Vanuit hier kunnen jullie zelf een taxi pakken terug naar het hotel of duik nog even het gezellige nachtleven van de oude wijk in als jullie nog energie hebben. 

Chinatown
Yaowarat street food tour

Dag 3. Bangkok ( ontbijt, lunch )

Deze ochtend gaan jullie Bangkok op de fiets verkennen. Een betere manier om de verborgen charme van de stad te ontdekken is er niet. De fietstour duurt zo’n 4 tot 5 uur. 

Het verzamelpunt is bij Wat Arun, de tempel van de dageraad. Een goed gelegenheid om deze bijzondere tempel ook nog even goed te bewonderen.

Jullie fietsen vandaag door nauwe steegjes waar de tijd lijkt stil te staan. Een absoluut cultureel hoogtepunt van deze familiereis. 

Het gebied wat jullie ontdekken staat bekend als Thonburi, de voormalige hoofdstad voordat Bangkok aan de andere kant van de Chao Phraya gesticht werd. 

De moderne stad met haar wolkenkrabbers en vaststaand verkeer lijkt ineens zo ver weg. Ervaar de gezellige sfeer van het leven in smalle steegjes, verborgen tempels en traditionele teakhouten huisjes. 

Tijdens de tocht stoppen jullie ook bij Baan Silapin, een 500 jaar oud kunstenaarshuis. Op de meeste dagen kunnen jullie hier ook een traditionele Thaise poppenshow bekijken. 

Op de terugweg gaan jullie met fiets en al op een longtail boot. Jullie varen door de Klongs en zien het bijzondere leven aan het water. 

De rest van de middag en avond kunnen jullie naar eigen inzicht besteden. 

Dag 4. Bangkok - Ayutthaya ( ontbijt )

Jullie worden vandaag om 9.00 opgehaald en naar Ayutthaya gebracht,. Hier kunnen jullie op eigen gelegenheid de tempels bekijken. Een leuke manier om dit te doen is op de fiets of met de tuk tuk. 

Jullie overnachten in een mooi opgezet kleinschalig resort met mooie houten bungalows. 

Dag 5. Ayutthaya - Phitsanulok - Sukhothai ( ontbijt )

Na het ontbijt worden jullie naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Phitsanulok. 

Rond 13.15 komt de trein aan. De chauffeur staat te wachten om jullie naar het hotel in Sukhothai te brengen. 

Jullie verblijven de komende drie nachten op een heerlijke plek vlakbij het Sukhothai Historical Park. Dit is echt een plek om lekker tot rust te komen maar ook veel cultuur te snuiven. 

Dag 6. Sukhothai ( ontbijt )

Deze dag is ter vrije besteding. Ga zelf op pad om de prachtige tempels te bekijken. We hebben uiteraard weer de nodige achtergrondinformatie voor jullie beschikbaar. Zo kunnen jullie je goed inlezen over de bezienswaardigheden. 

Dag 7. Sukhothai ( ontbijt )

De landelijke omgeving van Sukhothai is prachtig en ideaal te ontdekken op de fiets. Vandaag gaan jullie met een fantastische gids op pad voor een onvergetelijke tocht over het platteland. 

Na afloop worden jullie afgezet bij het hotel ( rond 13.30 ) waar jullie de rest van de middag kunnen ontspannen bij het zwembad.

Dag 8. Sukhothai - Phrae ( ontbijt, diner )

Geniet van een ontspannen ochtend. In de loop van de ochtend worden jullie opgehaald voor de rit naar Phrae. 

Phrae is een prachtig gebied met een heerlijk klimaat dat nog niet ontdekt is door de toeristenmassa. 

Jullie verblijven hier twee nachten in een bijzondere homestay aan het einde van de vallei. Jullie gaan hier kennismaken met het Thaise plattelandsleven en de super vriendelijke lokale gemeenschap. 

Bij aankomst kunnen jullie genieten van de prachtige omgeving rond het traditionele Thaise huis van teakhout. 

In de avond wordt er een heerlijk diner voor jullie gemaakt.

Dag 9. Phrae ( ontbijt, lunch, diner )

‘s Ochtends gaan jullie samen met het gastgezin naar de ochtendmarkt waar jullie van een typisch Noord-Thais ontbijt in ‘Khantoke’ stijl genieten. ‘Khantoke’ verwijst naar de tafel waarop het eten wordt geserveerd. Het is een kleine ronde houten tafel, versierd met houtsnijwerk en afgewerkt met lak, welke veel gebruikt werd in het Lanna koninkrijk.

Op de markt komen nauwelijks toeristen en jullie kunnen hier uitstekend het eten van de regio zien en lokale delicatessen proeven. Jullie enthousiaste gids vertelt in geuren en kleuren over de exotische ingrediënten. Het is een drukke en levendige lokale markt, dus een uitgelezen kans om de mensen uit het dorp te ontmoeten.

Na het ontbijt is het tijd voor de echte avonturier om met de ‘songthaew’ (lokale taxi) het dorp Ban Nun te bezoeken, waar de tijd heeft stil gestaan. Het lijkt wel een groot openluchtmuseum. 

De leerlingen van de lokale basisschool bereiden een speciale lunch voor jullie. Zij staan te springen om hun Engelse vaardigheden met jullie te oefenen! 

Hierna is het tijd om te ontspannen of op de fiets de omgeving te verkennen. In de avond is er een lekkere barbecue. Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie vannacht ook in een tent slapen onder de tamarindebomen.

Tijdens schoolvakanties, Thaise feestdagen en in het weekend is de school gesloten en zal er op een andere locatie worden geluncht.

Afhankelijk van het seizoen zijn de bewoners druk bezig op hun rijstvelden. Wellicht dat jullie nog een handje kunnen helpen! Daarnaast zien jullie verschillende ambachtslieden aan het werk, van smid tot tabaksmaker, waar jullie een bezoek aan brengen.

Dag 10. Phrae - Chiang Mai ( ontbijt )

Na het ontbijt bezoeken jullie het bijzondere maanlandschap van Phrae Muang Pi en een lokaal ambacht dorp waar kleding wordt gemaakt met lokaal gewonnen kleurstoffen. 

Hierna is het tijd om deze bijzondere plek te verlaten en door te reizen naar Chiang Mai. 

De rest van de middag en avond kunnen jullie naar eigen inzicht besteden. 

Dag 11. Chiang Mai - Bezoek aan de olifanten

Vandaag bezoeken jullie Changchill, een olifanten opvangcentrum zoals het zou moeten zijn. Hier zien jullie de olifanten echt in hun natuurlijke omgeving. Geen ritjes, niet aanraken of wassen maar gewoon zoals olifanten behandelt moeten worden. Als bijzondere wilde dieren. 

Jullie leren alles over het leven van de olifanten en jullie kunnen dichtbij komen om ze te observeren. Ook ontmoeten jullie de mahouts ( verzorgers ). Zij kunnen al jullie vragen beantwoorden. 

Er een speciaal ontworpen voedsel buis waar jullie eten voor de olifanten in kunnen doen. Ook krijgen jullie een crash course in olifanten voedsel bereiden. Jullie maken een vitamine bal voor de olifanten van traditionele kruiden. 

De olifanten lopen bij Changchill 10 uur per dag vrij rond. Zo wordt het welzijn van de dieren maximaal bevordert. 

Na een dag zo dicht bij de olifanten te hebben doorgebracht, zullen jullie veel nieuwe en onvergetelijke indrukken opgedaan hebben en worden jullie teruggebracht naar het hotel in Chiang Mai.

Dag 12. Chiang Mai ( ontbijt )

Deze dag is ter vrije besteding. We hebben genoeg leuke tips. 

Dag 13. Chiang Mai ( ontbijt )

Vlieg als een aap over de boomtoppen van de jungle en geniet van de adembenemende uitzichten en exotische dieren tijdens een ziplining avontuur!

Jullie worden vroeg opgehaald bij het hotel en na een uurtje rijden komen jullie bij de start aan, gelegen tussen bergstamdorpen. De organisatie werkt samen met de lokale Hmong en Karen gemeenschappen. 

Na een materiaal-check en veiligheidsinstructies is het tijd voor de echte actie! Jullie vliegen door het bladerendak door middel van kabelbanen, luchtbruggen, abseilen, boomhutten en loopbruggen via 20 platforms. 

Ophaaltijd is tussen 07:00 en 07:30 uur en jullie zijn tussen 13:00 en 13:30 uur weer terug bij het hotel.

Na het ziplijnen is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 14. Chiang Mai - Surat Thani - Khao Sok ( ontbijt )

Geniet van een ontspannen ochtend. Aan het begin van de middag worden jullie opgehaald en naar het vliegveld van Chiang Mai gebracht. 

De vlucht naar Surat Thani duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten. Bij aankomst staat de chauffeur te wachten om jullie naar het hotel te brengen. 

Jullie verblijven op een prachtige natuurlijke locatie tussen de bergen. Welkom in het Khao Sok National Park. Deze bestemming is echt fabelachtig mooi.  

Dag 15. Khao Sok - Cheow Lan lake ( ontbijt, lunch, diner ) 

Vandaag beginnen jullie aan een onvergetelijk tweedaags avontuur op het Cheow Lan Lake. Dit immense meer wordt geflankeerd door prachtige kalkstenen rotsformaties en tropisch regenwoud. 

Vandaag maken jullie een boottocht over het meer, gaan kajakken en jullie maken een mooie wandeling door de jungle. 

De overnachting is ook super bijzonder. Jullie verblijven namelijk in drijvende hutjes op het meer. Dit is even back to basic maar zeer de moeite waard. 

Dag 16. Cheow Lan Lake - Khao Sok ( ontbijt, lunch )

Probeer vandaag eens extra vroeg op te staan. De geluiden van de jungle, het kabbelende meer en de zonsopkomst zijn een ‘’once in a lifetime’’ ervaring.

Nog voor het ontbijt gaan jullie het water op met de longtail boot. DIt is de ideale tijd om gibbons en andere bijzondere dieren te spotten. 

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en op de boot richting het vasteland te stappen. Jullie krijgen een lunchbox mee voor onderweg. 

Onderweg terug naar het hotel stoppen jullie nog bij een prachtig uitkijkpunt over het meer. De ideale plek om de meegenomen lunch te nuttigen. 

Jullie worden uiteindelijk weer afgezet bij de accommodatie. 

Dag 17. Khao Sok - Surat Thani - Koh Tao ( ontbijt )

Jullie worden vandaag vroeg opgehaald en naar de pier in Surat Thani gebracht. Hier stappen jullie op de veerboot naar het paradijselijke eiland Koh Tao. 

Jullie verblijven hier de komende 4 nachten op een super mooie plek  op het zuidelijke puntje van het eiland. Het uitzicht op het kristalheldere water is prachtig. 

Dag 18 t/m 20 - Koh Tao ( ontbijt )

Geniet deze dagen van het prachtige Koh Tao. Jullie kunnen hier fantastisch snorkelen en mooie boottochten maken. Vergeet ook zeker niet het binnenland van het eiland en de prachtige viewpoints te bekijken. 

We hebben verder nog uitgebreide tips en reisinformatie over het eiland voor jullie samengesteld. 

Sluit de route af op Koh Tao
John Suwan Viewpoint

Dag 21. Koh Tao - Chumphon - Nachttrein naar Bangkok ( ontbijt )

Vandaag nemen jullie de boot naar Chumphon op het vasteland. Hier worden jullie wer opgehaald en naar het treinstation gebracht. 

Jullie gaan met de nachttrein terug naar Bangkok. Het kan best fris zijn in de trein dus neem een trui mee. 

Dag 22. Bangkok 

Jullie komen vroeg in de ochtend aan in Bangkok. De chauffeur staat te wachten om jullie naar het hotel te brengen.

We hebben deze keer gekozen om in een andere wijk te overnachten. Zo zien jullie weer een ander gedeelte van deze indrukwekkende stad. 

De rest van de dag kunnen jullie naar eigen inzicht besteden. 

Dag 23. Einde van de reis

De familie reis door Thailand komt helaas vandaag tot een einde. We hopen dat jullie voldaan en met onvergetelijke herinneringen weer huiswaarts keren. De chauffeur zet jullie af bij het vliegveld.

Offerte aanvragen

Klik op de knop hieronder om deze rondreis op maat te maken.