Vervoer in Thailand | Zo plan je de perfecte reis.

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het vervoer in Thailand. We beschrijven exact hoe je snel en voordelig van A naar B reist in het land en welke vervoersmiddelen ideaal zijn. 

Vervoer Thailand

Vervoer tussen bestemmingen

De leukste manier om je te verplaatsen tijdens je vakantie in Thailand is de trein. Dit vervoersmiddel is de beste manier om te genieten van het bijzondere landschap.

Voor lange afstanden echter is het vaak praktischer om gebruik te maken van een binnenlandse vlucht. 

Ook kun je voor het vervoer in Thailand gebruik maken van een uitgebreid busnetwerk. 

Lees Verder
Lees Verder
Lees Verder
Lees Verder

Vervoer in de steden

Wil je je verplaatsen in de stad dan is er natuurlijk de Tuk Tuk als nationaal symbool. Vaak is het echter handiger om gebruik te maken van taxi's en Ride Hailing apps als Grab of Uber. 

Veel reizigers kiezen er in Thailand ook voor om een scooter te huren als vervoersmiddel. Dit geeft een enorm gevoel van vrijheid maar er zitten een paar haken en ogen aan. 

In de gidsen hieronder kom je er alles over te weten.

Lees Verder
Lees Verder
Lees Verder
Lees Verder
Lees Verder

Afstanden in Thailand

De afstanden die je in Thailand gaat afleggen zijn enorm. Een goede route kiezen is dan ook belangrijk. Vanuit de hoofdstad Bangkok kun je alle belangrijke bestemmingen goed per bus, trein en vlucht bereiken. 

Hieronder vind je informatie over hoe je de meest populaire afstanden in Thailand af kunt leggen. 

routes vanuit Bangkok

Afstandentabel

Van

Naar

Afstand

Bangkok

Chiang Mai

690km

Bangkok

Kanchanaburi

145km

Bangkok

Ayutthaya

81km

Bangkok

Hua Hin

198km

Bangkok

Pattaya

148km

Bangkok

Phuket

845km

Bangkok

Surat Thani

645km

Bangkok

Chumphon

465km

Bangkok

Koh Chang

348km

Bangkok

Krabi

782km

Hoe reserveer je het vervoer in Thailand snel en voordelig?

Vervoer in Thailand hoef je doorgaans niet ver van te voren vast te leggen. Het enorme aanbod aan treinen, bussen en vluchten maakt dat je meestal kort van te voren nog een ticket kunt krijgen. Wel is het zo dat als je verder vooruit boekt de prijzen lager zijn. 


Reis je tijdens nationale feestdagen zoals het Songkran festival dan kunnen vervoersmiddelen snel volgeboekt zijn. Het is aan te raden om hier rekening mee te houden bij het plannen van je reis. Je vind meer informatie over feestdagen en andere praktische zaken op de pagina met reisinformatie. Verder kun je ook voor reizen tijdens het hoogseizoen in Thailand je vervoer beter wat verder vooruit vastleggen. 

  • Binnenlandse vluchten boek je het beste op de website van Skyscanner. Deze zoekmachine vind doorgaans de beste deals.
  • Trein, boot en bus tickets boek je het beste op de website van 12GoAsia

Wil je een van de prachtige eilanden bezoeken dan kun je tegenwoordig handige combinatietickets boeken. Je boekt dan een bus en veerbootticket of trein en veerbootticket en het overstappen wordt allemaal makkelijk voor je gemaakt. Als je de bus uitkomt staat er al weer iemand klaar die je richting de haven en aan boord van de veerboot loodst. 


Tijdens het regenseizoen kan het voorkomen dat er minder boten varen of in het geval van slecht weer helemaal niet varen. Dat laatste komt echter weinig voor maar kan enige flexibilteit van jou als reiziger vereisen. 


Om kort te gaan, het vervoer in Thailand loopt doorgaans op rolletjes en het is super makkelijk om als onafhankelijk reiziger van A naar B te reizen. 

Wil je meer unieke tips die niet op de website staan, schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief. 

Unieke tips en bonussen!

Speciale tips en verrassingen die niet op de website staan. Exclusief voor email abonnees.