Van Bangkok naar Siem Reap, Battambang of Phnom Penh in Cambodja

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vervoer
  • /
  • Van Bangkok naar Siem Reap, Battambang of Phnom Penh in Cambodja

Wil je van Bangkok naar Cambodja reizen dan is het meest logische om te vliegen. Vluchten zijn vaak gunstig geprijsd en vanuit Bangkok gaan er directe vluchten naar Siem Reap en Phnom Penh.

Een andere mogelijkheid is om over land te gaan. Zeker als je bijvoorbeeld Battambang als eerste bestemming hebt is dit een goede optie maar ook Siem Reap is goed te bereiken over land.

Hieronder zetten we de beste vervoersmogelijkheden op een rijtje.

Zo reis je van Bangkok naar Cambodja

Bekijk alle mogelijkheden in één handig overzicht. 

Vliegen

Vanuit Bangkok vlieg je in een uur naar Phnom Penh of Siem Reap. Op deze route vind je de bekende prijsvechters en je hebt vaak al een enkele reis vanaf €50. Vluchten vertrekken van de vliegvelden Suvarnabhumi en Don Muang.

Trein en bus

  • Trein naar Aranyaprathet: 6 uur
  • Tuk Tuk naar de grens: 20 minuten
  • Bus naar Battambang of Siem Reap

Dit is de avontuurlijke manier om van Bangkok naar Cambodja te reizen. Het begint met de niet zo comfortabele trein naar grensplaats Aranyaprathet. Wel mooi is het landschap waar je doorheen reist.

Eenmaal aangekomen moet je door naar de grenspost. Er staan tuk tuk’s te wachten die je kunt nemen maar zorg ervoor dat ze je bij de echte grenspost afzetten. Er zijn hier namelijk nepkantoortjes waar ze je naartoe brengen. Daar doen ze net of je het visum voor Cambodja kunt kopen maar wat ze doen is het volgende. Ze laten je daar wachten en gaan met je paspoort naar de grens om het visum te kopen. Ze rekenen jouw een hogere prijs en je hebt een hoop tijd verspilt.

Doe dus alles zelf aan de Cambodjaanse grens, het is een fluitje van een cent maar zorg dat je pasfoto’s en dollars bij je hebt.

Eenmaal in Cambodja kun je bij het busstation overstappen op de bus naar Battambang, Siem Reap of Phnom Penh. Deze hele reis met trein en bus gaat je een hele dag kosten.

Bus

Wil je over land reizen en vind je bovenstaande combinatie van trein en bus teveel gedoe? Neem dan een directe bus vanaf de Khao San Road in Bangkok naar Siem Reap of Battambang. Naar beide plaatsen is het 8 tot 9 uur rijden. Je kunt van Bangkok ook direct per bus naar Phnom Penh reizen maar reken op 13 tot 14 uur. Het is dan logischer om een vliegtuig te nemen.

Het visum voor Cambodja

Je kunt aan de grens een toeristenvisum voor Cambodja verkrijgen. Deze is 30 dagen geldig en kost $30. Zorg dat je een pasfoto bij je hebt en contant Amerikaanse dollars. Het is ook mogelijk om een visum online aan te vragen. Dit kost iets meer maar heeft als voordeel dat je niet meer bij aankomst in de rij hoeft te staan.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!