Van Bangkok naar Khao Sok: vliegen, trein of bus

De afstand van Bangkok naar Khao Sok is 568km. Je kunt deze afstand overbruggen met het vliegtuig, de bus of een combinatie van de trein en de bus. Veel mooie natuurgebieden liggen vrij afgelegen maar dit super bijzondere nationale park is snel en eenvoudig te bereiken.

We zetten de opties op een rij.

Zo reis je van Bangkok naar Khao Sok

Vliegen en bus

Je kunt niet rechtstreeks van Bangkok naar Khao Sok vliegen maar er zijn 3 vliegvelden in de buurt waarop je kunt landen. Deze 3 vliegvelden zijn die van Surat Thani, Phuket en Krabi.

Het snelste is om te vliegen op Surat Thani. Vanuit daar neem je een bus, minibus of taxi naar het natuurpark. Deze rit duurt nog 2,5 uur.

Kun je een stuk voordeliger vliegen naar Phuket of Krabi? Kies dan deze optie. Je zit vanaf daar iets langer in de aansluitende bus maar het scheelt niet veel. Reken op 3 tot 3,5 uur.

Je kunt op elk vliegveld ter plekke aansluitend vervoer boeken. Heb je al accommodatie geboekt vraag dan of ze je kunnen ophalen. Veel resorts en hotels in Khao Sok hebben hun eigen busjes hiervoor.

Trein en bus

Neem vanuit Bangkok de nachttrein naar Surat Thani. Deze komt rond 6.00 aan. Stap daar over op de bus, minibusje of neem een taxi. Je hoeft je niet ongerust te maken of je wel aansluitend vervoer kunt vinden. De minibus en bus maatschappijen weten dat veel reizigers met de nachttrein aankomen en ze staan de reizigers al op te wachten.

Bus

De bus van Bangkok naar Khao Sok is een betere optie dan de trein omdat je rechtstreeks naar het natuurpark gaat. Het is wel een lange rit. Reken op 14 uur maar de bus is comfortabel genoeg om te kunnen slapen. Het is ook de goedkoopste manier om deze route af te leggen.

Bij aankomst

Zorg dat je accommodatie geboekt hebt. Je wilt na aankomst niet meer moeten zoeken en bovendien liggen veel hotels en resorts erg verspreid over het gebied. Lees voor meer informatie onze reisgids over Khao Sok. Daarna weet je precies wat er allemaal te zien en doen is.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!