Van Bangkok naar Koh Chang: Bus, taxi en boot

De reis van Bangkok naar Koh Chang duurt ongeveer 7 uur en leg je het beste af met de bus. Koh Chang is een prachtig eiland en een bezoek is absoluut de moeite waard. Het is ook een uitstekende stop voor wie over land naar Cambodja wilt reizen. Op deze pagina zetten we de beste vervoersmogelijkheden op een rijtje.

Zo reis je van Bangkok naar Koh Chang

Bekijk alle mogelijkheden in één handig overzicht.

Vliegen

Je kunt van Bangkok niet direct naar Koh Chang vliegen maar Trat heeft wel een vliegveld. Je vliegt al in 1 uur naar Trat maar toch is dit niet de beste manier. Kosten voor een ticket zijn al gauw 100 Euro en met de reis naar het vliegveld, inchecken, bagage ophalen en transfer naar de pier ben je al gauw net zo veel tijd kwijt als dat je met de bus zou gaan.

Bus en veerboot

  • Bus van Bangkok naar Trat: 6 uur
  • Veerboot naar Koh Chang: 45 minuten

De meest voordelige en comfortabele manier om van Bangkok naar Koh Chang te reizen is met de bus en veerboot combi. De bus zet je af bij Thammachat Pier in Trat. Daar stap je over op de veerboot naar het eiland. De boot komt aan in het noorden van het eiland. Reken op zo’n €12 tot €15 per persoon

Minibus en veerboot

  • Minibus naar Trat: 5-6 uur
  • Veerboot naar Koh Chang: 45 minuten

Je kunt ook per minibus van Bangkok naar Koh Chang. Sommige aanbieders gaan met de minibus op de veerboot en zetten je vervolgens in de buurt van je bestemming op het eiland af. Dit is wel handig om van te voren even te checken. Het nadeel is dat de chauffeurs van de minibusjes niet de meest nette rijders zijn en de zitplaatsen zijn een stuk minder comfortabel.

Privé auto en veerboot

  • Taxi/ privé auto naar Trat: 5-6 uur
  • Veerboot naar Koh Chang: 45 minuten

Een privé auto met chauffeur is een stuk duurder dan bovengenoemde opties tenzij je met meerdere reizigers bent om de kosten te delen. Het is uiteraard wel een prettige manier van reizen en je kunt ook overleggen met de chauffeur om onderweg nog ergens te stoppen.

Bij aankomst

Bij aankomst op kun je gebruik maken van reguliere taxi’s en songtaew bussen ( hoogseizoen ). Ook staan er motorbike taxi’s te wachten. Heb je al een verblijf geboekt vraag dan of ze je kunnen ophalen.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!