Van Bangkok naar Koh Samui: vliegen, trein, bus en boot

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Vervoer
 • /
 • Van Bangkok naar Koh Samui: vliegen, trein, bus en boot

De afstand van Bangkok naar Koh Samui is ruim 700km. Er zijn een aantal mogelijkheden om op dit prachtige eiland te komen. Van een lange bus of treinreis tot een korte maar relatief dure vlucht.

Reis je met de trein of bus dan ben je al gauw 12 tot 13 uur onderweg terwijl je met het vliegtuig slechts 1 uur en 40 minuten onderweg bent.

Zo reis je van Bangkok naar Koh Samui

Alle mogelijkheden in één handig overzicht.

Vliegen

Vliegen van Bangkok naar Koh Samui is niet alleen veel sneller maar heeft als bijkomend voordeel dat je niet meer de veerboot op hoeft. De vlucht duurt 1 uur en 40 minuten.

Bangkok Air heeft lange tijd het monopolie gehad op deze route maar sinds kort hebben ook budget airlines als Nok Air toegang gekregen tot deze route. De nieuwe concurrentie heet een positief effect op de ticketprijzen. Toch moet je vaak nog rekenen op zo’n 100 Euro voor een enkele reis.

Het loont op om je vliegtickets ruim van te voren te boeken op deze route.

Trein en veerboot

 • Trein van Bangkok naar Surat Thani: 9 uur
 • Ferry naar Koh Samui: 1,5 uur

Wil je met de trein van Bangkok naar Koh Samui dan gaat dat in twee etappes. Neem eerst de nachttrein vanaf Bangkok’s Hua Lamphong treinstation voor de lange maar comfortabele rit naar Surat Thani.

Vanaf Surat Thani treinstation neem je een shuttlebus naar de Don Sak Pier. Daar kun je kiezen uit een veerboot ( 1,5 uur ) of een snelle catamaran ( 45 minuten )

Het is aan te raden om een combinatieticket te boeken. Dan hoef je bij aankomst niet meer uit te zoeken hoe je bij de pier komt en is alles geregeld.

Bus en veerboot

 • Bus van Bangkok naar Chumphon of Surat Thani: 8,5 uur
 • Ferry naar Koh Samui: 1,5 uur

De combinatiereis bus en veerboot is de voordeligste manier op om Koh Samui te komen. De bussen vertrekken vanaf de Khao San Road. Je hebt de keuze om te eindigen in Chomphun of Surat Thani. Vanuit beide plaatsen kun je een veerboot nemen. Echter vertrek je vanuit laatstgenoemde dan is de overtocht per boot een stuk korter.

Bij aankomst

Bij aankomst op Koh Samui zul je nog vervoer naar je accommodatie moeten regelen. Heb je al iets geboekt dan is het altijd verstandig om eerst te checken of iemand van je hotel je op kan halen. Zoniet, maak dan gebruik van Grab, een taxi of songtaew bus.

Hotel tips: Waar verblijven op Koh Samui? De leukste hotels, resorts en bungalows

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!