Van Bangkok naar Krabi: vliegen, trein of bus

De route van van Bangkok naar Krabi is populair vanwege de prachtige stranden, eilanden en kalkstenen rotsformaties die in deze provincie kunt vinden.

De afstand die je aflegt naar Krabi town is zo’n 782km. Bij aankomst zul je echter nog verder moeten reizen naar een van de populaire bestemmingen zoals Railay Beach, Koh Phi Phi of Koh Lanta. Heb je de tijd dan is een dag in Krabi Town doorbrengen ook leuk.

Het is nogal een afstand dus we zetten hieronder de vervoersmogelijkheden op een rijtje.

Zo reis je van Bangkok naar Krabi

Vliegen

Vliegen van Bangkok naar Krabi is met afstand de beste optie. Vluchten vertrekken vrijwel elk uur vanaf Don Muang Airport. De vliegtijd is 1,5 uur. Het vliegveld van Krabi ligt 15km buiten de stad dus zorg dat je aansluitend vervoer hebt geregeld. De prijzen zijn meestal laag maar schieten omhoog tijdens het hoogseizoen en vakanties waarin veel Thai op reis gaan. Dit is een route die je het beste wat verder van te voren kunt boeken als je tijdens piekperiodes op reis bent.

Trein en bus

Er is geen rechtstreekse treinverbinding tussen Bangkok en Krabi. Als je met de trein wilt reizen zul je eerst een trein naar Surat Thani moeten nemen. Daar stap je over op een bus naar Krabi. De treinreis duurt 9 tot 12 uur en de aansluitende bus neemt nog eens 3 uur in beslag. Niet de beste optie dus.

Bus

Vanuit Bangkok gaan rechtstreeks bussen naar Krabi. De rit duurt minimaal 11 uur dus reizen tijdens de nacht is ideaal. Je bespaart een overnachting en dit type VIP bus is comfortabel genoeg om goed te kunnen slapen. De bus maakt onderweg een of twee korte stops. Het busstation van Krabi ligt 4km buiten het centrum.

Bij aankomst

Zorg dat je een hotel geboekt hebt. Na zo’n lange reis wil je niet meer tijd kwijt zijn met zoeken naar geschikte accommodatie.

Wil je direct doorreizen gebruik dan onderstaande suggesties.

Reis door naar Railay Beach

Ga naar de pier in Krabi Town en neem een longtail boot of de ferry naar Railay. Het is een mooie overtocht en neemt slechts 30 minuten in beslag. Er gaan meerdere boten per dag maar kijk uit dat je niet te laat aankomt. Na 17.30 wordt het moeilijker om nog een boot te vinden op niet officieel geregistreerde longtail boten na.

Een voordeel van het eerst bezoeken van Railay is dat je vanuit hier weer kunt kiezen uit een groot aantal aansluitende diensten.

Zo gaan er veerboten van Railay naar Koh Phi Phi, Koh Lanta en zelfs Phuket. Iets om rekening mee te houden bij het samenstellen van je reisroute.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!