Van Bangkok naar Phuket: vliegen, trein of bus

De afstand van Bangkok naar Phuket is 846km en je kunt deze afleggen met een binnenlandse vlucht, de trein of de bus. Hieronder krijg je stap voor stap instructies over het afleggen van deze route.

Zo reis je van Bangkok naar Phuket

Alle mogelijkheden in één handig overzicht.

Vliegen

Vanuit hoofdstad Bangkok is het ongeveer 1,5 uur vliegen naar Phuket. Dit is de snelste manier om deze afstand af te leggen. Er gaan bijna ieder uur vluchten van zowel Suvarnabhumi Airport en Don Muang Airport. Prijzen liggen doordeweeks lager dan in het weekend, dit omdat veel inwoners uit Bangkok in de weekenden graag de stad verlaten. Prijzen beginnen vaak al vanaf €15 voor een enkele reis oplopend tot ongeveer €100.

Op deze route kun je gebruik maken van bekende prijsvechters als AirAsia, Thai Lion Mentari en Nok Air. Voor betere service kun je kiezen voor Thai Airways of Bangkok Airways.

Trein

Er is geen directe treinverbinding tussen Bangkok en Phuket. Je kunt een trein nemen tot aan Surat Thani om daar over te stappen op een bus. De treinreis duurt 9 uur en de aansluitende busreis neemt nog eens 4 tot 5 uur extra in beslag.

Bus

De bus is de goedkoopste manier om van Bangkok naar Phuket te reizen. Bussen vertrekken vanuit de zuidelijke en noordelijke busterminals van Bangkok en de rit duurt 13 uur. De bus stopt altijd halverwege voor zo’n 30 minuten. Het is een lange rit dus zorg dat je een VIP bus boekt. Deze zijn comfortabel genoeg om goed te kunnen slapen en je kunt zo weer besparen op een overnachting.

Bij aankomst

Bij aankomst in Phuket wil je uiteraard zo snel mogelijk bij je hotel komen. Installeer de Grab App op je smartphone om snel een taxi te bestellen of maak gebruik van een Tuk Tuk of Songtaew bus.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!