Het weer in Thailand in april – Temperatuur en neerslag

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer
  • /
  • Het weer in Thailand in april – Temperatuur en neerslag

Het weer in Thailand in april is heet. Erg heet. Het is ook de maand van het nationale volksfeest Songkran. Niet voor niets gooien de Thai elkaar nat met water tijdens dit feest. Een welkome afkoeler van de enorme hitte.

Hoe is het weer in Thailand in april?

Bangkok en Centraal-Thailand

De maand april is met afstand de heetste maand in Bangkok en Centraal-Thailand. De temperatuur kan oplopen tot meer dan 38 graden en er valt nauwelijks regen. Dit is niet de maand om te besparen op een kamer met airconditioning. Die heb je absoluut nodig. Het kan ook lonen om de heetste uren van de dag binnen door te brengen. Sta dus wat eerder op als je actief wilt zijn.

Noord-Thailand

Ook in het noorden is het heet en daar komt nog bij dat er nog steeds een dikke laag smog hangt door het verbranden van de rijstvelden. April is de minst comfortabele maand om het in het gebied rond Chiang Mai door te brengen.

Zuid-Thailand en de eilanden

April is een van de beste maanden om te genieten van de eilanden. Het hoogseizoen is nu wel voorbij wat de prijzen van hotels gunstig beïnvloed. Er valt ook nog steeds weinig regen en de temperaturen zijn een stuk aangenamer dan op het vasteland.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde temperatuur in Thailand in april

Gemiddelde neerslag

Gemiddelde neerslag in Thailand in april

Waar naartoe of vermijden

Houd er rekening mee dat het nog steeds het rookseizoen is in het noorden. Dit is zeker niet voor iedereen weggelegd.

De beste omstandigheden op de eilanden zijn te vinden op Koh Samui en Koh Phangan. Ook de eilanden in het oosten zoals Koh Kood en Ko Chang zijn perfecte bestemmingen om te bezoeken in april.

Lees ook: Alles wat je moet weten over het weer

Feestdagen en evenementen april

Het is de maand van Songkran. Het grootste festival van Thailand. Songkran valt meestal in de tweede week van april en duurt zo’n 7 dagen. Het is een festival waarbij de deelnemers elkaar natmaken met water om de fouten van het afgelopen jaar weg te wassen. Songkran is inmiddels uitgegroeid tot een enorm nationaal watergevecht waar ook hordes toeristen zich mee vermaken.

Meer handige informatie

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!