Het weer in Thailand in augustus – temperatuur en neerslag

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Weer
 • /
 • Het weer in Thailand in augustus – temperatuur en neerslag

Augustus is de piek van het regenseizoen in Thailand maar dat maakt het niet een slechte periode voor een reis. De natuur is groen en veel toeristen blijven weg wat het zeker op de stranden uitzonderlijk rustig maakt. Ideaal voor wie niet zo van drukte houdt.

Dat gezegd hebbende ontkom je niet aan bijna dagelijkse buien. Op veel plaatsen maakt dat niet zoveel uit maar als je van plan bent een lekkere strandvakantie in te lassen dan kies je het beste een bestemming waar de minste regen valt. Verder op deze pagina lees je welke plekken het beste zijn in deze maand.

Hoe is het weer in Thailand in augustus?

Het weer in Thailand in augustus wordt zoals verwacht gekenmerkt door het regenseizoen. Elke dag en op vrijwel elke plaats kun je een hevige bui verwachten. Sommige dagen zelfs een aantal uren achtereen. Er zijn uiteraard betere maanden maar zit je aan augustus vast dan hoef je ook niet te gaan doemdenken. Op de meeste dagen heb je gewoon prima weer. En met een gemiddelde van 26 tot 30 graden is het heerlijk warm.

Bangkok en Centraal-Thailand

Bangkok en Centraal Thailand hebben in augustus ook de piek wat betreft regenval. Je zult er ook hier niet al te veel last van hebben omdat het meestal om een hevige bui in de namiddag gaat. Je hebt echter ook dagen dat uren achtereen regent wat zeker in de hoofdstad soms uitmond in blank staande straten. Naar buiten in driedelig pak is dan niet zo handig maar als toerist draag je waarschijnlijk toch iets simpels.

Noord-Thailand

Noord Thailand heeft nog steeds de meeste regenval en trekken door de jungle blijft een activiteit waarbij je tegen nattigheid en modder moet kunnen. De jungle komt door al dat water wel prachtig tot leven dus lig er niet al te veel van wakker.

Zuid-Thailand en de eilanden

De eilanden zijn wisselvallig en de echte paradijszoeker kan beter in de droge tijd naar Thailand afreizen. Voordeel is wel weer dat het rustiger en goedkoper is dan tijdens het hoogseizoen. De beste omstandigheden vind je aan de zuidoost kust.

Gemiddelde temperatuur

De gemiddelde maximum temperatuur in augustus is 32 graden. Dit in combinatie met hoge luchtvochtigheid van gemiddeld 74% maakt dat het klam en heet is. 

Gemiddelde temperatuur in Thailand in augustus

Gemiddelde neerslag

Er valt gemiddeld zo'n 200mm regen in augustus. De buien zijn meestal kort maar hevig aan het einde van de middag. De zon schijnt gemiddeld 5 uur per dag.

Gemiddelde neerslag in Thailand in augustus

Waar naartoe of vermijden

Dat is een moeilijk advies in augustus. Thailand zit op de piek van het regenseizoen dus je hebt op elke bestemming wel te maken met regen. Waar mooi weer het meest belangrijk is is als je de eilanden wilt bezoeken of ergens op het vasteland aan het strand wilt zitten. Je kiest in augustus dan het beste voor de eilanden Koh Samui, Koh Phangan of Koh Tao en op het vasteland voor Hua Hin.

Feestdagen en evenementen

 • Verjaardag van de koningin

De ideale rondreis voor de zomervakantie

Ontdek Thailand op een geweldige manier. De ideale rondreis voor het hele gezin. 

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Aziƫ uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

 1. Hallo wij willen graag met ons gezin naar Thailand. De maand augustus is eigenlijk gezien de schoolvakanties e.d de wnige ootie. We willen een rindreis maken van Bankok naar kao sok en wat eilanden. Maar ik lees vesl over de regenpiek in augustus. Wat raad je ons aan? Graag hoor ik van je.
  Groeten Jeroen

  1. Dag Jeroen,

   Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit. Je zult vast wel een keer een dag hebben waarop het veel regent maar over het algemeen komt de regen kort maar hevig en is het de rest van de dag mooi weer.

 2. Wij willen laatste week augustus en dan 2 weken naar Huahin.
  Ik kan nergens vinden wat het weer dan in Huahin is kunnen jullie mijn helpen.
  We gaan echt voor het strand en zijn al 5x in Huahin geweest alleen nooit in deze periode.

  Grt
  Rob

  1. Het is dan sowieso het regenseizoen maar het zal in de praktijk wel meevallen. Het weer is moeilijk te voorspellen en soms heb je een hevige bui aan het einde van de dag, soms is het dagenlang droog en een andere keer regent het de hele dag. IK zou er niet veel wakker van liggen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!