Het weer in Thailand in december – temperatuur en neerslag

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer
  • /
  • Het weer in Thailand in december – temperatuur en neerslag

December is hoogseizoen in Thailand en je begrijpt snel waarom. Vanwege de drukte is het aan te raden om je favoriete accommodatie alvast vooruit te reserveren.

Hoe is het weer in Thailand in december?

Het weer in Thailand in december is over het hele land perfect. December is dan ook een van de beste maanden voor een vakantie in het land. Prachtig weer, weinig regen en perfecte omstandigheden over het hele land.

Bangkok en Centraal-Thailand

Bangkok en de centrale regio zijn vrijwel altijd droog. De temperaturen zijn ook heerlijk en variƫren tussen de mid 20 en begin 30 graden. Beter wordt het niet.

Noord-Thailand

In het noorden heb je ook uitstekende omstandigheden maar je moet rekening houden met koude avonden. Lange broeken en een trui of jas moet zeker wel in de koffer. Overdag zijn de temperaturen koel tot warm en er zal nauwelijks een spatje regen vallen. December is ook een van de betere maanden voor lange trekkingen en wandelingen door de bergen.

Zuid-Thailand en de eilanden

In het zuiden en op de eilanden zijn de omstandigheden perfect op een klein gedeelte na. Op Koh Samui en de omliggende eilanden regent het in december juist nog best veel. Andere eilanden zoals Koh Chang in het oosten en Phuket en de eilanden in de Krabi provincie hebben weersomstandigheden van wereldklasse. Aan de stranden op het vasteland zijn de omstandigheden ook uitstekend.

Gemiddelde temperatuur

De gemiddelde maximum temperatuur ligt rond de 29 graden. De luchtvochtigheid is in december gemiddeld 66%. Reken op 6 zonuren per dag.

Gemiddelde temperatuur in Thailand in december

Gemiddelde neerslag

Gemiddeld valt er in december 190mm regen.

Gemiddelde neerslag in Thailand in december

Waar naartoe of vermijden

December is een prima maand om het hele land te bezoeken maar als je dan toch de beste omstandigheden kunt kiezen dan kun je Koh Samui beter overslaan. Kies in plaats daarvan een eiland in de oostelijke Golf of in het zuidwesten in de Andaman zee.

Feestdagen en festivals in december

  • Dag van de grondwet

Meer handige tips over het weer

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Aziƫ uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!