Het weer in Thailand in februari – temperatuur en neerslag

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer
  • /
  • Het weer in Thailand in februari – temperatuur en neerslag

Het weer in Thailand in februari is Top. Net als januari is dit een van de beste maanden om het gehele land te bezoeken. Bijkomend voordeel is dat het een stuk rustiger is dan vorige maand hoewel ook februari nog steeds hoogseizoen is.

Liefhebbers van lange wandelingen en fietstochten komen aan hun trekken en de stranden en eilanden ligger er in februari ook uitstekend bij.

Februari is ook de maand van het Chiang Mai Flower Festival. Een driedaags festival dat zeker de moeite waard is om bij te wonen als je in de gelegenheid bent.

Hoe is het weer in Thailand in februari?

Bangkok en Centraal-Thailand

In de omgeving van Bangkok wordt het steeds warmer. Dit is de laatste maand om nog te genieten van de koelere temperaturen. Regen valt er nauwelijks. De rest van de regio volgt een gelijkwaardig weerpatroon.

Noord-Thailand

In het noorden van Thailand gaan de temperaturen langzaam omhoog maar verwacht nog steeds comfortabel weer met de kans op koude nachten. Houd daar rekening mee bij het inpakken van je koffer en het voorbereiden op een lange trekking.

Zuid-Thailand en de eilanden

Op de eilanden zijn de omstandigheden nog steeds top. De dagen worden gekenmerkt door zonneschijn en een blauwe lucht. Er kan weleens een bui vallen maar er is verder niets om je zorgen over te maken.

Gemiddelde temperatuur

Temperatuur Thailand februari

Gemiddelde neerslag

Regen in Thailand in februari

Waar naartoe of vermijden

Het weer in Thailand in februari is zo goed dat je gerust het hele land kunt bezoeken. De omstandigheden zijn overal prima. Zoals gezegd is het wel nog steeds hoogseizoen en dat betekent veel toeristen. Het kan dus lonen om wat meer buiten de gebaande paden te reizen. Er zijn in Thailand nog steeds genoeg plekken die rustig en authentiek zijn.

Feestdagen in februari

Chinees Nieuwjaar: Het kan zijn dat Chinees Nieuwjaar in februari valt. Dit betekent meer bezoekers uit landen als China en Vietnam. Houd daar rekening mee bij het boeken van je hotels. Het is tijdens deze festiviteiten ook zeker een aanrader om Chinatown in Bangkok te bezoeken.

Chiang Mai Flower Festival: Tijdens dit driedaagse festival kleurt Chiang Mai in de meest bijzondere kleuren van de prachtige bloemen die er op straat verkocht worden. De hoofdakte is een parade door de straten van de stad. Ben je in de buurt tijdens dit festival dan is het zeker de moeite waard.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Aziƫ uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!