Het weer in Thailand in januari – temperatuur en neerslag

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer
  • /
  • Het weer in Thailand in januari – temperatuur en neerslag

Het weer in Thailand in januari is van absolute wereldklasse. Niet voor niets is januari een populaire maand voor overwinteraars uit de koudere westerse landen.

Het is ook hoogseizoen en dat betekent hogere prijzen en meer drukte maar laat je hier niet door weerhouden. Januari is één van de beste maanden om het land te bezoeken.

Op deze pagina lees je wat voor weersomstandigheden je kunt verwachten in verschillende gebieden van Thailand en welke eilanden er het beste bijliggen.

Hoe is het weer in Thailand in januari?

Zoals gezegd is januari een van de beste maanden om Thailand te bezoeken. Alle bestemmingen zijn prima te bezoeken maar vergeet niet ten minste een trui mee te nemen voor koudere avonden.

Bangkok en Centraal Thailand

Bangkok is in januari zowaar ook erg lekker zeker vergeleken met de verzengende hitte van andere maanden. Temperaturen in de hoofdstad gaan richting de 30 graden en met de lagere luchtvochtigheid voelt dat erg lekker aan.

De temperatuur en regenval in de rest van Centraal Thailand volgt een vergelijkbaar patroon.

Noord Thailand

Het weer in het noorden van Thailand is droog en relatief koel ( 20-25 graden ). In de bergen kan het zeker in de avond afkoelen dus een lichte jas of vest mag niet ontbreken in de koffer of backpack.

De omstandigheden om te gaan trekken rond Chiang Mai zijn uitstekend en ook lange fietstochten mogen weer op het programma.

De eilanden

Op de eilanden is het piekseizoen. Het is aan te raden om je hotels alvast te reserveren zeker als je de beste opties wilt hebben.

Het weer op de eilanden is fantastisch maar in het zuidoosten op Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao kun je toch nog wel wat regen verwachten. De allerbeste omstandigheden tref je op de eilanden aan de zuidwest kust zoals Phuket en Koh Lipe.

Gemiddelde temperatuur 

Temperatuur Thailand januari

Gemiddelde neerslag

Regenval in Thailand in januari

Waar naartoe of vermijden

Welke bestemming je ook bezoekt in Thailand in januari, je bent verzekerd van prachtig weer.

Feestdagen in januari

Houd rekening met Chinees Nieuwjaar. Dit wordt in Thailand niet echt gevierd maar het is een erg belangrijk festival in China en Vietnam. Als het in januari valt levert dat nog extra bezoekers uit deze landen op. Chinees Nieuwjaar valt meestal eind januari of begin februari.

Aanrader: Bezoek Chinatown in Bangkok

Meer handige tips over het weer

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!