Het weer in Thailand in juli – temperatuur en neerslag

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer
  • /
  • Het weer in Thailand in juli – temperatuur en neerslag

Juli is een goede maand om Thailand te bezoeken, maar je zult rekening moeten houden met de regen. Het regenseizoen is inmiddels in volle gang en er valt bijna dagelijks wel een flinke bui. Het voordeel is dat Thailand in juli een stuk minder druk is en de prijzen zijn ook lager dan tijdens het hoogseizoen. Ook niet onaardig is dat het na een aantal maanden regen prachtig groen is.

Hoe is het weer in Thailand in juli?

Ok, eerlijk is eerlijk. Het weer in Thailand in juli wordt gekenmerkt door regen. En af en toe komt het echt met een noodgang naar beneden.

Maakt dat veel uit vraag je? Mhow nee, dat valt reuze mee. De regen valt meestal in de namiddag en is kort maar hevig. De rest van de dag heb je meestal goed weer hoewel vaak bewolkt.

Bangkok en Centraal-Thailand

In Bangkok en de omgeving van Centraal Thailand is de regen aan het toenemen. De regen valt vooral in de namiddag dus het kan verstandig zijn om zoveel mogelijk in de ochtenden te bekijken. Het platteland rond de hoofdstad is prachtig groen en de watervallen in Kanchanaburi kletteren weer volop.

Noord-Thailand

In Noord Thailand valt in juli de meeste regen. Je ontkomt er niet aan om een keer goed nat te worden. Zeker als je van plan bent om te gaan trekken kun je maar beter goede schoenen dragen die je wat grip geven op de modder.

Zuid-Thailand en de eilanden

Voor de eilanden geldt eigenlijk hetzelfde advies als in juni. De meeste regen valt aan de westkant van het schiereiland dus Phuket is niet de beste keuze. Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao zijn nog steeds de beste opties. Ook een badplaats als Hua Hin op het vasteland is een uitstekende keuze.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde temperatuur in Thailand in juli

Gemiddelde neerslag

Gemiddelde neerslag in Thailand in juli

Waar naartoe of vermijden

Vind je het niet erg om aardig wat regen mee te maken dan kun je gewoon je plan trekken. Is mooi weer van absoluut belang dan is juli sowieso niet de beste maand maar voor wie een beetje goed wilt plannen is hier het volgende advies.

Zoek je strand op de eilanden zoals hierboven genoemd en plan minder tijd in het noorden. Verder kun je elke toeristische bestemming prima bezoeken.

Bijkomend voordeel is de prachtig groene vegetatie, kletterende watervallen en actieve dieren in de nationale parken. Een echte aanrader tijdens de juli maand is het Khao Yai National Park vlakbij Bangkok.

Feestdagen en evenementen in juli

  • De verjaardag van de koning – Koning Vajiralongkorn
  • Asahna Bucha

De ideale rondreis voor de zomervakantie

Ontdek Thailand op een geweldige manier. De ideale rondreis voor het hele gezin. 

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!