Het weer in Thailand in juni – temperatuur en neerslag

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer
  • /
  • Het weer in Thailand in juni – temperatuur en neerslag

Het weer in Thailand in juni is wisselvallig maar niet zo slecht als je zou verwachten van het regenseizoen. Verwacht korte hevige buien en verder gewoon mooi weer. Temperaturen liggen rond de 31 graden dus je kunt de mutsen thuislaten.

Juni is ook een maand waarin het een stuk rustiger is dan in andere maanden. Goed nieuws want dat betekent lagere prijzen en minder drukte bij de bezienswaardigheden.

Hoe is het weer in Thailand in juni?

Ok, nu wat uitgebreider over het weer in Thailand in juni. Je ontkomt sowieso niet aan de regen maar laat je er niet door weerhouden.

Bangkok en Centraal Thailand

In Bangkok is het eigenlijk altijd goed hoewel het natuurlijk altijd zweten geblazen is in de hoofdstad. Het omringende platteland kleurt nu snel prachtig groen en in Kanchanaburi beginnen de watervallen zich ook goed te vullen. Juni is een prima maand om dit gebied van Thailand te verkennen. Verwacht elke dag of om de dag een flinke hoosbui waarna het opklaart en je verder alles goed kunt doen.

Noord-Thailand

In het noorden worden de condities voor lange trekkingen minder goed. Dit komt door de toename van regen waardoor de paden glibberig en modderig kunnen zijn. Nu ben je natuurlijk niet van suiker dus ook hier zul je nog steeds met plezier aan deelnemen. Temperaturen zijn erg lekker met 33 graden overdag en 24 graden in de avond en nacht.

Zuid-Thailand en de eilanden

De meeste regen valt aan de westkant van het schiereiland wat Phuket bijvoorbeeld niet de beste keuze maakt voor een paar dagen aan het strand. Ook Koh Chang ziet meer regen dan andere bestemmingen.

Op de andere eilanden is alles een beetje wisselvallig. Mooie dagen worden afgewisseld met dagen vol bewolking en regen. Juni is ook een van de maanden met de minste bezoekers op de eilanden wat dan weer een voordeel kan zijn.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde temperatuur in Thailand in juni

Gemiddelde neerslag

Gemiddelde neerslag in Thailand in juni

Waar naartoe of vermijden

In juni kun je het beste Phuket en andere eilanden aan de westkant van het schiereiland vermijden. Ook Koh Chang kun je beter overslaan aangezien het daar veel meer regent dan op andere eilanden. Dat wil niet zeggen dat het daar niet leuk is want ook met regen is er veel te doen op het eiland. Voor de beste omstandigheden kun je het beste naar de eilanden Koh Samui, Phangan en Koh Tao gaan.

Verder zijn er geen bestemmingen in Thailand in juni die je echt zou moeten vermijden.

Feestdagen en evenementen in juni

Elk jaar is er in Hua Hin een internationaal Jazz festival met artiesten uit alle uithoeken van de wereld. Zeker interessant ook omdat Hua Hin uitstekend weer heeft in deze periode. Genieten van goede muziek aan het strand. Top!.

Meer tips over het weer

Benieuwd naar de beste periode voor een reis naar Thailand? Klik hier voor meer informatie over de seizoenen en de beste reistijd of ga hieronder verder naar een andere maand.

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Aziƫ uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!