Het weer in Thailand in maart – temperatuur en neerslag

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer
  • /
  • Het weer in Thailand in maart – temperatuur en neerslag

Het weer in Thailand in maart begint langzaam te veranderen. Het hete seizoen staat voor de deur en dat begin je te voelen. Temperaturen schieten zeker in de tweede heft van maart enorm omhoog.

Maart is ook de maand waar het hoogseizoen langzaam begint af te zwakken. Het is nog steeds druk maar het land trekt zeker minder toeristen dan in de periode tussen december en februari. Het is wel nog steeds aan te raden om je hotels alvast vooraf te reserveren als je de beste opties wilt hebben. Maart is ook de maand waarin de prijzen iets gaan zakken en er zijn wat goede deals te scoren.

Hoe is het weer in Thailand in maart?

Bangkok en Centraal-Thailand

In Bangkok begint het kwik op te lopen en kan het soms extreem heet aanvoelen. De vroege ochtend en de namiddag zijn de delen waarop je er op uit moet trekken. Tussen de middag blijf je beter binnen in de airconditioning. Regen is nog steeds een zeldzaam fenomeen hoewel je daar nu langzaam wel naar zal verlangen.

Noord-Thailand

In het noorden van Thailand is het heet overdag met temperaturen rond de 35 graden. Echter in de avond koelt het lekker af. Regen is nog steeds absoluut geen probleem en er zal nauwelijks een druppel vallen.

Zuid-Thailand en de eilanden

Op de eilanden is het nog steeds prachtig weer hoewel de eilanden in het oosten ( Koh Chang , Koh Samet ) alvast een voorproefje op het regenseizoen kunnen nemen. De drukte neemt af en prijzen zakken behoorlijk wat maart een uitstekende maand maakt om de Thaise eilanden te bezoeken.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde temperatuur in Thailand in maart

Gemiddelde neerslag

Neerslag in Thailand in maart

Waar naartoe of vermijden

Met de stijgende temperaturen is het natuurlijk altijd goed toeven op de eilanden. Voor wie de hitte wat wilt ontvluchten zijn bergachtige gebieden ook uitstekend. Met name Khao Sok is prachtig in maart. Je hebt eigenlijk overal mooi weer in Thailand in deze maand. 

In het noorden rond Chiang Mai en Chiang Rai beginnen de boeren hun landbouwgrond te verbranden om deze klaar te maken voor het nieuwe plantseizoen. Dit wordt ook wel het rookseizoen genoemd en zorgt voor een enorme mist en vervuiling van de lucht. Als je last hebt van je luchtwegen draag dan een masker of vermijd de regio.

Verder kun je de standaard routes prima afleggen en kun je elke bestemming zonder belemmering bezoeken.

Feestdagen en evenementen in maart

Er zijn een aantal evenementen in Thailand in maart maar niet iets om speciaal voor uit te wijken. Misschien interessant voor wie in Phang Nga is is het vrijlaten van schildpadden op het strand van Thai Muang.

Meer tips over het weer

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Aziƫ uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!