Het weer in Thailand in mei – temperatuur en neerslag

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Weer
 • /
 • Het weer in Thailand in mei – temperatuur en neerslag

Mei is nogal een wisselvallige maand. De temperaturen zakken gelukkig iets maar er staat ook regen op het menu. Mei is het begin van het regenseizoen in Thailand en waar je ook gaat er zal altijd wel een bui vallen. Het is echt laagseizoen en prijzen zakken naar het laagste punt van het jaar wat dan weer mooi meegenomen is.

Hoe is het weer in Thailand in mei?

Het weer in Thailand in mei is overwegend prima maar heb je echt een hekel aan regen dan kun je de maand beter vermijden.

In het hele land is het regenseizoen aan het beginnen en dat betekent af en toe een heftige bui. Het goede nieuws is dat de buien van korte duur zijn waarna het weer opklaart. Het betekent ook dat de luchtvochtigheid toeneemt.

Bangkok en Centraal-Thailand

Het is nog steeds heet in deze regio en met de komst van de regen neemt ook de luchtvochtigheid toe. Dit maakt het klam en plakkerig weer ondanks dat de buien voor verkoeling zorgen.

Noord-Thailand

In het noorden klaart de lucht weer op na de vervuiling van het rookseizoen. Het is nog steeds heet maar de bergen bieden ook zeker in de namiddag en avond goed verkoeling. Ook de watervallen in deze regio beginnen er weer spectaculair uit te zien. De neerslag neemt toe en je kunt nu bijna dagelijks wel een flinke stortbui verwachten.

Zuid-Thailand en de eilanden

De eilanden worden langzaamaan minder aantrekkelijk. Het regenseizoen zorgt vaak voor een ruwere zee en de paradijselijke plaatjes uit het droge seizoen zijn minder makkelijk te maken. De beste omstandigheden zijn te vinden op Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Verder zijn de stranden op het vasteland meestal in een betere conditie dan op de eilanden tijdens deze periode.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde temperatuur in Thailand in mei

Gemiddelde neerslag

Gemiddelde neerslag in Thailand in mei

Waar naartoe of vermijden

Geen bijzonderheden. Elke bestemming in Thailand in mei is prima te bezoeken. Je hebt overal wel wat regen maar wees blij dat het niet hagelt met windkracht 10.

De komst van de moesson zorgt er verder voor dat bepaalde veerboten niet kunnen varen. Dit is nooit vooraf te voorspellen en moet je ter plekke aankijken.

Feestdagen en evenementen in mei

 • Coronation day
 • Boon Bag Fai

Meer tips over het weer

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Aziƫ uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

 1. Hai

  We willen in mei een rondreis maken in thailand
  Ook willen wij dan graag naar de eilanden en stranden.
  Maar het is regen seizoen,naar welke stranden kunnen wij dan get beste gaan?
  Groetjes
  Ria

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!