Het weer in Thailand in november – temperatuur en neerslag

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer
  • /
  • Het weer in Thailand in november – temperatuur en neerslag

Het weer in Thailand in november is over het hele land prima. November is ook nog niet zo druk als de komende maanden wat het een uitstekende maand maakt voor een bezoek. Zeker het begin van de maand is nog rustig en naarmate de maand vordert zie je steeds meer toeristen aankomen. Met de toename van het aantal toeristen zie je ook dat de prijzen beginnen te stijgen. Het kan lonen om je hotels al een tijd van te voren te boeken.

Hoe is het weer in Thailand in november?

Het weer in Thailand in november is nog niet top maar het is zeker wel een van de betere maanden van het jaar. De regen is nu wel zo’n beetje voorbij en als er nog wat valt dan is het meestal aan de kust of op de eilanden.

Bangkok en Centraal-Thailand

In Bangkok en Centraal Thailand is het heerlijk. Verder geen bijzonderheden.

Noord-Thailand

In Noord Thailand is het heerlijk weer. Overdag is het zonnig en in de avond koelt het lekker af. De gemiddelde temperatuur is zo’n 25 graden maar zeker in de avond kan het nog weleens zakken tot zo’n 20 graden. Een vest of jas is dan geen overbodige luxe.

Zuid-Thailand en de eilanden

Op de eilanden regent het soms nog. Met name op Koh Samui regent het meer dan op andere plekken. Koh Chang en Koh Samet zijn uitstekende keuzes in november en ook Phuket is een prima plek om van de zee te genieten.

Gemiddelde temperatuur

De gemiddelde temperatuur in november is 29 graden. Luchtvochtigheid is gemiddeld 69%.

Gemiddelde temperatuur in Thailand in november

Gemiddelde neerslag

Gemiddelde neerslag in Thailand in november

Waar naartoe of vermijden

November is een uitstekende maand om Thailand in haar geheel te bereizen. Het weer op de eilanden verschilt nog weleens en als je kunt kiezen dan heb je beste omstandigheden op Koh Chang.

Feestdagen en festivals in november

  • Loy Krathong
  • Yi Peng

Meer handige tips

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!