Het weer in Thailand in oktober – temperatuur en neerslag

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Weer
  • /
  • Het weer in Thailand in oktober – temperatuur en neerslag

Oktober is de maand van verandering en wisselvalligheid. Het regenseizoen is op haar retour en gedurende de maand zie je steeds meer kenmerken van het droge seizoen. Vanwege de wisselvalligheid is het nog steeds een stuk minder druk dan in de komende maanden. Een goed moment om gebruik te maken van de lagere hotelprijzen.

Hoe is het weer in Thailand in oktober?

Het weer in Thailand in oktober is wisselvallig. Je bent nog niet helemaal van de regen af maar zeker in Noord en Centraal Thailand valt er steeds minder gedurende de maand. Op dagen dat het regent vallen de buien meestal aan het einde van de middag. Het regent dan kort en hevig en de rest van de dag is het meestal mooi zonnig. De temperaturen zakken ook iets in oktober maar zoals altijd is het voor ons nog steeds heet.

Bangkok en Centraal-Thailand

In Bangkok en Centraal Thailand zijn de omstandigheden ook prima. Weinig regen en veel zon. Daarbij komt ook nog dat het iets koeler wordt wat het afgaan van de bezienswaardigheden wat comfortabeler maakt.

Noord-Thailand

In Noord Thailand ervaar je in oktober de beste omstandigheden. De maand is hier een stuk minder nat dan de voorgaande en de jungle is nog steeds prachtig groen en vol leven. Heerlijk om wat meer tijd te besteden in bestemmingen als Chiang Mai, Pai en Chiang Rai.

Zuid-Thailand en de eilanden

De eilanden en de kuststreken ontvangen nog steeds een hoop regen. Voor de beste strand omstandigheden kies je het beste een bestemming op het vasteland. Op de eilanden is het wisselvallig dus het is een goede keuze om een eiland te kiezen waar ook nog iets anders te doen is dan alleen op het strand hangen.

Gemiddelde temperatuur

De gemiddelde maximum temperatuur in oktober is 32 graden. De luchtvochtigheid is gemiddeld 78%

Gemiddelde temperatuur in Thailand in oktober

Gemiddelde neerslag

Gemiddeld valt er 290mm regen in oktober en je hebt doorgaans 6 zon uren per dag.

Gemiddelde neerslag in Thailand in oktober

Waar naartoe of vermijden

Zoals gezegd is het in het Noorden en het Centrale deel van het land het beste. In oktober kun je daarom beter de meeste tijd in deze regio’s doorbrengen en minder tijd aan het strand of op de eilanden. Er is genoeg kans op mooie dagen maar houd ook rekening met veel regen op de eilanden dus stel je paradijselijke verwachtingen iets bij.

Feestdagen en festivals in oktober

  • King Chulalongkorn Dag

Meer handige informatie

Bekijk een van de artikelen hieronder of ga naar de overzichtspagina van het weer in Thailand voor meer tips. 

Bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Meer dan zeven jaar wonen en werken in de regio heeft ervoor gezorgd dat ik de mooiste plekken van Azië uitgebreid heb mogen ontdekken. Op VerrassendThailand.nl hoop ik je enthousiast the maken voor het land van de glimlach. Heb je vragen? Stel ze in de reacties hieronder.

Thomas Dijkhuizen


Reageer op dit artikel


Je emailadres wordt niet gepubliceerd. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

De beste Thailand tips in je mailbox!